Atnaujintas 2008 m. spalio 22 d.
Nr. 80
(1673)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Rekonstruotoje  filharmonijoje – puikus sezono atidarymo koncertas

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kauno filharmonijos direktorius
Justinas Krėpšta ir apaštalinis
nuncijus arkivyskupas
dr. Peteris Stephanas Zurbriggenas

Šį rudenį pagaliau buvo baigta daug lėšų pareikalavusi Kauno filharmonijos rekonstrukcija ir kapitalinis remontas. Joje prieškariu buvo Teisingumo ministerijos patalpos, posėdžiavo Lietuvos Respublikos Seimas. Po remonto filharmonijos patalpos – koncertinė salė, vestibiulis, rūbinė, scena – atitinka nūdienos kultūrinių pastatų estetikos, interjero reikalavimus.


Pagerbė vengrų belaisvių atminimą

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Spalio 7 dieną Vilniaus karininkų ramovėje atidaryta paroda „Vengrijos karo belaisviai Sovietų Sąjungoje“.

Šiek tiek istorijos. Antrajam pasauliniam karui krypstant vokiečių nenaudai Hitleris Vengrijai pateikė dilemą: arba atsiųskite armiją, kuri parems atsitraukiančius vokiečius Rusijoje, arba Vengrija bus okupuota. Buvo pasirinktas pirmasis variantas ir vengrų antroji armija, peržengusi savo valstybės sieną, patraukė Dono linkui padėti atsitraukiantiems vokiečių pulkams. Jų užduotis buvo neleisti rusų kareiviams persikelti per Doną. Vengrų antroji armija nebuvo profesionali – ją sudarė menkai išsilavinę valstiečiai, rezervistai, ji buvo prastai ginkluota, kariai neturėjo šiltų drabužių.


Mokslinė fantastinė dailė

Dailininkas Stasys Povilaitis

Fantazija – tikėjimo, mokslo, technikos, meno kūrybinių ieškojimų žvalgyba. Fantastika žadina visuomenės domėjimąsi religija, mokslu, technika, daile, literatūra, medicina. Ji ugdo supratimą apie ateitį, jaunimą skatina rinktis techniko, inžinieriaus, mokslininko, kariškio, mediko specialybes, į žemiškas problemas moko žvelgti iš absoliuto pozicijų, tai yra iš kosminio aukščio.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija