Atnaujintas 2008 m. spalio 24 d.
Nr. 81
(1674)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Be gimtosios kalbos nebus ir lietuvių

Bronius VERTELKA

Priekinėje eilėje iš kairės.
dr. Rita Misiūnaitė,
prof. habil. dr. Bonifacas Stundžia,
daliai konferencijos pirmininkavusi
dr. Jolanta Zabarskaitė
ir doc. dr. Krescencijus Stoškus

Vilniuje, Mokslų akademijos Mažojoje salėje, spalio 7-ąją vyko konferencija „Lietuvių kalba XXI amžiaus pradžioje“. Renginio pradžioje  širdis gaivino Maironio poezija, kurią  pritardamas gitara dainavo ponas Vytautas. Konferenciją atidarė Mokslų akademijos prezidentas akad. Zenonas Rokus Rudzikas. Jis susirūpinęs kalbėjo, jog iškilo grėsmė kalbai, kuria kalbame būdami lopšyje ir paskutinę savo gyvenimo valandą – ją įvairiais būdais bando išstumti anglų kalba. Akademikas priminė, jog pats laikas tuo susirūpinti šalies Vyriausybei.


Kas liepė sulaikyti čečėnus Gatajevus

Gintaras VISOCKAS

Apie spalio 14-ąją Kaune laikinai sulaikytus du Rusijos piliečius – čečėnus Maliką Gatajevą ir jo žmoną Khadižatą Gatajevą – mūsų spaudoje informacijos nedaug. Sulaikymo pretekstas lyg ir rimtas – čečėnai suimti pagal Baudžiamojo kodekso 181 str. 2 dalyje numatytos nusikalstamos veikos požymius. Kitaip tariant, ikiteisminio tyrimo metu jiems pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo ir smurto.  


ŠILUMA

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė

Gražią šalelę mums bočiai parinko tėvynei: vasarą saulutė šilumėle palepina, žiemą – Baltija šalčius sušvelnina. Visi miestai pastatyti tarp kalvų, kad vėjas ugniakurų neblaškytų, prie upių ir ežerų, kad gyventojai vandens nepritrūktų... Turime visko po truputį, bet pakankamai, kad tauta be stygiaus gyventų, klestėtų ir nuo niekieno malonės nepriklausytų...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija