Atnaujintas 2008 m. spalio 24 d.
Nr. 81
(1674)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Laikas atverti širdį

Eglė Perednytė

„Ateik, laikas atverti širdį. Ateik toks, koks esi, pas Dievą...“ – ši giesmė skamba ir skamba manyje, nors jau esu namuose, lyja, sėdžiu prie kompiuterio ir bandau įsiklausyti... Ką tik grįžau iš veikliųjų žmonių banketo. Kažkada didelį įspūdį man padarė šios bendrijos įkūrėjo Demoso Šakarijano knyga „Laimingiausi pasaulyje žmonės“. Klausiausi veikliųjų žmonių laidų per Marijos radiją, taip pat teko dalyvauti jų rengiamuose banketuose, bet šiandien atrodo, kad atėjau čia pirmą kartą. Viešpats – kaskart naujas ir nesikeičiantis – Jis čia vadovauja, Jis, Esantysis, yra čia – tai liudija švytintys žmonių veidai.

Buvimas čia lengvas it pūkas, kai šlovinu, kai klausausi, kaip liudija vyrai. Buvęs narkomanas ir vagis, kurį Jėzus išgydė, – jums užtektų pamatyti jo nuolat besišypsantį veidą, gyvą veidą, veidą žmogaus, patyrusio tokį stebuklą, apie kurį negali tylėti. Buvęs kalinys. Buvęs alkoholikas. Išgydytas nuo depresijos žmogus. Nereikia toli ieškoti – šalia manęs sėdi buvęs narkomanas – dabar tai vyras, perkeistas Dievo meilės. Reikia tai pamatyti. Jėzus gyvas! Jėzus čia. Ir širdis tai kartoja, ir lūpos. Jėzus gydo tave.

Banketo pabaigoje vyrai pakvietė tuos, kurie dar nėra atidavę savo širdies Jėzui, žengti šį žingsnį. Į priekį išėjo daugybė apsisprendusių žmonių – vyrų ir moterų. Jie čia, prieš Tave, Viešpatie. Tu su meile žvelgi į savo vaikus – pasiklydusius ir jau surastus. Meilė – štai kas juos atvedė čia – ištroškusi meilės širdis.

Tai tikras gyvenimas, kurio taip ilgiuosi. Taip, Jėzau, taip. Tu esi manyje. Tu mane myli. Te skamba ši vyrų giesmė: „Vieną dieną tautos išvys, kad Tu Viešpats, ir kiekvienas kelis priklaups, bet didžiausi turtai priklauso tiems, kas šiandien Jam tarnaus“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija