Atnaujintas 2008 m. lapkričio 7 d.
Nr. 84
(1677)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vieneri arkivyskupo metai Baltarusijoje

Minsko–Mogiliovo arkivyskupas
dr. Tadeušas Kondrusievičius
Autoriaus nuotrauka

Kaimyninės Baltarusijos Minsko-Mogiliovo arkivyskupas dr. Tadeušas Kondrusievičius spalio 24 dieną dalyvavo Kaune vykusioje tarptautinėje  mokslinėje konferencijoje „Krikščioniškos vertybės postmodernioje visuomenėje“ ir skaitė pranešimą „Krikščionis postmodernizmo ideologijos akivaizdoje“. Ta proga Kauno kunigų seminariją baigęs Baltarusijos arkivyskupas „XXI amžiui“ papasakojo apie katalikų padėtį šioje šalyje ir atsakė į kelis klausimus.


Kunigystės 60-metis

Apaštalinis protonotaras Bronius ANTANAITIS

Taip atrodė būrys prieš 60 metų
pašventintų kunigų

Prieš 46 metus sovietinė valdžia mane, Krekenavos kleboną, ištrėmė Lenkijos pasienin ir uždraudė atlikti bet kokias pareigas. Susirgus senas kunigas vienuolis marijonas apgailestavo: „Tiek kunigui darbų, nors 60 metų amžiaus sulauktum“. Ačiū Visagaliui ir Marijai, sulaukiau 60 metų kunigystės. Nors senatvė, bet menu, kokį kunigo įvaizdį susiformavau vaikystėje. Kunigas yra labai orus, gražus, kultūringas, nemeluoja, todėl juo pasitikima, jis apsiskaitęs, daug žino, todėl parapijiečiai eina pasitarti, nelaimei ištikus, kaip pas parapijos tėvą kreipiasi pagalbos, paguodos, jaunavedžiai prieš jungtuves klausia patarimo. Sekmadienį grįžusieji iš bažnyčios perpasakodavo pamokslą likusiems namie, gyvulius prižiūrėjusiems. Gimnazijoje sekmadieniais eidavom į mokinių pamaldas, giedodavome. Aštuntoje, paskutinėje gimnazijos klasėje, eidavome į bažnyčią prieš pamokas iš ryto, nes vakarais šv. Mišios nebūdavo laikomos. Man kunigystė atrodė per daug kilni, reikalaujanti drąsos, kad išdrįsčiau jos siekti.


„Uždekime Vėlinių žvakelę“

Tokiu pavadinimu tęstinis projektas, skirtas Vėlinėms vyko Kauno Juozo Grušo vidurinėje mokykloje. Mokyklos ateitininkų kuopos nariai, kuriems vadovauja mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Zofija Šimkienė, priminė apie šią prasmingą ir gražią dieną. Ketvirtokai su savo mokytojomis – Z. Šimkiene, Rita Subatkevičiene ir Lina Tvarkūniene – gamino kryžius, rašė savo pamąstymus, surengė parodą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija