Atnaujintas 2008 m. lapkričio 7 d.
Nr. 84
(1677)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Uždekime Vėlinių žvakelę“

Tokiu pavadinimu tęstinis projektas, skirtas Vėlinėms vyko Kauno Juozo Grušo vidurinėje mokykloje. Mokyklos ateitininkų kuopos nariai, kuriems vadovauja mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Zofija Šimkienė, priminė apie šią prasmingą ir gražią dieną. Ketvirtokai su savo mokytojomis – Z. Šimkiene, Rita Subatkevičiene ir Lina Tvarkūniene – gamino kryžius, rašė savo pamąstymus, surengė parodą.

Ateina laikas, kai kiekvienas žmogus turi susikaupti, apmąstyti nueitą kelią, prisiminti artimus ir jau išėjusius žmones ir pajusti pagarbą šalia esančiam žmogui. Net pati gamta padeda įsijausti į šitą būseną – apsinuogina medžiai, vysta gėlės, verkia dangus.

Lapkričio 1 diena – Visų Šventųjų diena, o lapkričio 2-oji – Vėlinės. Tą dieną kapeliai nušvinta žvakelėmis, pražysta gėlėmis, prie jų susirenka mirusiųjų giminės ir draugai. Svarbu artėjant šioms dienoms pašalinti iš savo širdies tai, kas negera. Tokių minčių vedini spalio 24 dieną mokykloje ir parodėme kompoziciją Vėlinių tema, kuria ir buvo užbaigtas šis projektas.

R. Subatkevičienė, Z. Šimkienė, L. Tvarkūnienė,

Kauno J. Grušo vidurinės mokyklos mokytojos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija