Atnaujintas 2008 m. lapkričio 19 d.
Nr. 87
(1680)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Trumpas ir viešas laiškas Egidijui Vareikiui

Norime Tamstos viešai paklausti – kada tesėsite savo ryžtą išsibraukti iš būsimų Seimo narių sąrašo po to, kai buvote sugautas neblaivus už vairo. Tada Tamstai sutrukdė rinkimų taisyklės, bet dabar juk netrukdo niekas? Kandidatuoti vienmandatėje apygardoje Tamsta neatsisakėte, atseit „partija ten liktų be kandidato“, tačiau ten triuškinančiai pralaimėjote – žmonės pasirinko geriau neįgalų jų atstovą, nei Tamstą… Pakliuvote į Seimą per sąrašą, bet tai jau ne Tamstos nuopelnas.

Tikėjomės, kad dabar jau įvykdysite savo ketinimą išsibraukti ir užleisti vietą kitam, vertesniam. Tikėjomės, kad nedrįsite paimti Seimo nario pažymėjimo. Tačiau Tamsta šios progos bent kiek pataisyti savo reputaciją neišnaudojote, nes, matyt, esate per daug įbingęs savo putnume…

Todėl mes, buvę Tamstos bičiuliai, esame priversti išeiti į viešumą ir priminti, kas toks esate. O esate perbėgėlis, 2004 metais išdavikiškai perbėgęs iš krikščionių-demokratų pas paulauskininkus, t. y. ideologinius ir politinius priešininkus, ir jų sąraše pakliuvęs į Seimą, kur pasižymėjote nebent sugebėjimais „susiorganizuoti“ nesibaigiančias keliones...

Tiesą sakant, Seime būtute reikalingas. Esate politikoje nuo Sąjūdžio laikų, turite tarptautinio patyrimo, esate komunikabilus, mokate kalbas, gebate kurpti tekstus. Tačiau šito maža – „Platonas – draugas, bet teisybė brangesnė“. O teisybė yra tokia, kad neturite to, kas svarbiausia ne tik politikoje – stuburo.    

Tad būkite Tamsta malonus – užleiskite Jums nepriklausančią vietą. Juo labiau, kad į ją, berods, ateis jaunas žmogus, demaskavęs kyšininkus ir taip įrodęs, kad, ko gero, turi sąžinę. Paspauskite Jam ranką ir palinkėkite sėkmės. Tik šitaip atgausite teisę į Jūsų buvusių bičiulių rankos paspaudimą.

Algirdas PATACKAS ir bičiuliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija