Atnaujintas 2008 m. lapkričio 19 d.
Nr. 87
(1680)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pagerbtas elementorių autorius

Vytautas BAGDONAS

Kamerinių menų centre Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka organizavo renginį „Vaikystės elementorius: vakaras su Juozu Danilavičiumi“. Vakare buvo pagerbtas mokytojas-ekspertas, vienintelis elementorių autorius Juozas Danilavičius, minintis garbingą 80-mečio jubiliejų.

Net 60 prasmingiausių gyvenimo metų pedagoginiam darbui paskyręs elementorių autorius visuomenei pristatė savo parašytus skaitymo pradžiamokslius „Zylutė“, „Genelis“, „Aušrelė“, „Volungėlė“, „Liepsnelė“, papasakojo apie mokytojo darbą, elementorių ir kitų knygų, publicistinių rašinių pedagogine tematika rašymą, savo kūrybinę veiklą. Jubiliatą sveikino Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius, „Šviesos“ leidyklos vyriausioji redaktorė Lidija Rasimavičienė, Lietuvių kalbos ir literatūros leidinių redakcijos vedėjas Česlovas Navakauskas, Anykščių krašto pedagogai, moksleiviai. Vakaro metu veikė bibliotekos darbuotojų parengta Juozo Danilavičiaus knygų paroda „Vaikystės elementorius“, koncertavo Anykščių muzikos mokyklos auklėtiniai, buvo skaitomi kūriniai iš elementorių,  ištraukos iš rankraščių.

 Garbaus amžiaus sulaukęs pedagogas dar nežada ilsėtis – jis kupinas kūrybinių sumanymų ir ketina pradžiuginti visus dar ne viena savo knyga.

Beje, Juozo Danilavičiaus rašyti elementoriai  savo dvasingumu, paprastumu, populiarumu labai primena prieškario lietuvių rašytojo Stepo Zobarsko elementorius. Abiejų rašytojų kūryboje aukštinamos gerosios žmonių moralinės savybės, puoselėjami patriotizmo jausmai, skiepijama pagarba vyresniam, užuojauta likimo nuskriaustam žmogui.   

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija