Atnaujintas 2008 m. lapkričio 21 d.
Nr. 88
(1681)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apie nevykusias Seimo nario mintis

Bažnyčia ilgus šimtmečius žmones kvietė atgailai, maldai, Gavėnia ir Adventas garsiau skambėjo negu „Maksimos“, internetas. Žinoma, niekas neneigia techninės pažangos, bet su ja prie žmogaus greičiausiai prisėlina šiukšlės.

Gyvename pokrikščionybės dvasia – kryžiai, šventi paveikslai jau nepuošia kambario sienų, nors sakome, kad pas mus demokratija. Pastatyta daug gražių namų, bet ar dažnai prie sodybos išvystame kryžių? Mokyklose dėstoma tikyba, bet paprašius pakelti ranką, kas sekmadienį eina į bažnyčią, pasisakyti apie tai išdrįsta tik vienas kitas vaikas.

Padedant Dievui, per Sąjūdį atgimę lietuviai teigia, kad 80 proc. gyventojų išpažįsta katalikų tikėjimą. Šiandien iš sudužusios Krikščionių demokratų partijos atėjęs trijų kunigų brolis, Seimo narys Petras Gražulis su konservatoriais stipriau kovoja, negu jo tėvai su komunistine priespauda. Paksininkai pritaria bet kokiai kritikai, nukreiptai prieš dešiniąsias jėgas. Šiukštu tik neliesk Rusijos, sunaikinusios Čečėniją, dabar  terorizuojančios Gruziją. Pats P. Gražulis man asmeniškai sakė, kad Gruzijos patriotai yra panašūs į teroristą Bin Ladeną. Manau, kad paksininkams už tokią propagandą per visokius uabus, lukoilus nubyra saldūs Rusijos rubliai. Tą galima pastebėti ir kai kuriose smulkmenose. Pavyzdžiui, Klaipėdos jūrininkų ligoninės koridoriuje, prie rūbinės, sudarytos palankiausios galimybės nemokamai platinti R. Pakso laikraštėlius „Mano Žemaitija“. Net rinkimų dieną už ligoninės rūbinės koridorėlio buvo galima tų laikraštėlių su Pakso ir jo kolegų nuotraukomis kiek nori pasiimti.

Be reikalo Seimo narys Petras Gražulis griežia dantį. „Tvarka ir teisingumas“ – tai senas apdažytas sovietinis automobiliukas. Sutinkant Kryžiaus nešėjus, keliavusius į Šiluvą, toks stovėjo Kretingos miestelio aikštėje. Seimo nariui rūpėjo ne tiek išsakyti savo „auksines mintis“ – prie demagogijos priprasta griaunant Krikščionių demokratų partiją. Manau, šios partijos griovimo faktų galima pakankamai rasti pasklaidžius profesoriaus Zigmo Zinkevičiaus prisiminimų knygą. Seimo nariui rūpėjo kuo geriau užsirekomenduoti, prieš būsimus Seimo rinkimus kažką garsiai pakritikuoti, o Kryžių iš Klaipėdos į Kretingą tegul neša maldininkai vieni.

Manau, kad nevykusios Seimo nario mintys, išspausdintos „XXI amžiuje“, nepasitarnavo rinkimuose Tėvynės sąjungai. Ir kam reikėjo spausdinti  jam skirtus sveikinimus 50-mečio proga? Kažkada Krikščionių demokratų partija bandė kelti savo reitingus puldama konservatorius. Ar ir „XXI amžius“ nori panašiai elgtis? Ką pasieksime, kai tautoje daug prasigėrusių, iširusių šeimų, nelankančių bažnyčios?

Kun. Alvydas Vaitkevičius

Klaipėda 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija