Atnaujintas 2008 m. lapkričio 21 d.
Nr. 88
(1681)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Švenčiausios M. Marijos Gailestingumo atlaidai

Gailestingumo Motinos atlaidų
šv. Mišių koncelebracijai vadovauja
Varėnos dekanas kun. Valentinas Virvičius

Lapkričio 10-ąją į Vilniaus Gailestingumo Motinos atlaidus važiavo gausus varėniškių būrys: Varėnos kultūros centro mišrus choras „Varpilė“ ir 30 maldininkų.

Kelionei vadovavo Varėnos parapijos klebonas dekanas kun. Valentinas Virvičius. Pasimeldę Aušros Vartų koplyčioje, jungiamės į bendrą maldą už  kunigus. 11 valandą šv. Mišių celebruoti išėjo Varėnos dekanato kunigai su „Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenę globojančiu kunigu ir kitais atvykusiais kunigais. Koncelebrai vadovauja Varėnos dekanas kun. V. Virvičius. Šv. Teresės bažnyčios vikaras kun. Algirdas Toliatas pristato Varėnos kultūros centro mišrų chorą „Varpilę“, giedantį šiose šv. Mišiose.

Žodžio liturgijos pirmąjį skaitinį skaito Seimo narys Algis Kašėta. Aiškiai ir įtikinamai skamba drąsinantys Senojo Testamento žodžiai. Tos dienos tema buvo  „Eik ir daugiau nebenusidėk“ (Jn 8, 11).  Po Evangelijos nuskamba tvirti ir aiškūs pamokslą sakančio dekano kun. V. Virvičiaus žodžiai apie šių dienų fariziejus. Kiek tarp mūsų yra kito akyse įžiūrinčių krislą, o savojoje nepastebinčių rąsto? Kiek netikinčių niekuo, juo labiau begaliniu Dievo gailestingumu. Koks begalinis abejingumas, Kristaus įsteigtų Sakramentų ignoravimas! Prieš 17 metų laidotuvių metu daugiau eidavo žmonių išpažinties nei dabar. Net artimieji nemato reikalo atlikti išpažintį ir priimti Švč. Sakramentą. Ne vieną pagyvenusią moterį šie žodžiai privertė krūptelėti, nubraukti skaudžią ašarą, nes atėjusios į šv. Mišias paliko namuose panašiai nusiteikusį vyrą ir vaikus. Bet ir vėl klebono žodžiuose „eik ir daugiau nebenusidėk“ tiek daug gailestingumo ir vilties.

  Aukos liturgija. Atnašas atneša neįgalieji, lydimi asistentės. Nuostabiai skamba „Varpilės“ choro giesmės. Šv. Mišias aukoja septyni kunigai. Visi giedame Viešpaties Jėzaus Kristaus išmokytą maldą „Tėve mūsų“ ir linkime vieni kitiems ramybės. Šv. Mišios baigiasi padėkos žodžiais visiems dalyvavusiems, kuriuos ištaria dekanas kun. V. Virvičius. Vikaras pakviečia į parapijos salę pabendrauti ir susipažinti su judėjimu „Tikėjimas ir šviesa“.

Veronika Sukackienė

Varėna – Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija