Atnaujintas 2008 m. lapkričio 26 d.
Nr. 89
(1682)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Atsigauna gimtojoje sodyboje

Bronius VERTELKA

Steponas Rimantas Tarabilda stengiasi
išsaugoti tėviškę

Skulptūrų sodas

Tarabildų sodyboje Raguvos miestelyje viešėjo ir aukšti Lietuvos pareigūnai, ir svečiai iš Sankt Peterburgo (Rusija), ir Bostono (JAV). Neseniai čionai kelią rado krekenaviškis Jonas Žilevičius, paties surinktais ir suvežtais akmenimis, girnapusėmis papuošęs ne vieną vietovę.

Visiems šešiems broliams Tarabildoms nesvetimas menas, tačiau dažniausiai gimtojoje sodyboje būna Steponas Rimantas, gyvenantis Panevėžyje. Tačiau ir jo jėgos ne galiūno: po širdies infarkto pripažintas invalidu.

Sodyba yra gražioje vietoje – nuo aukštumos ji pamažu leidžiasi link miestelio centro. Puikiai sutvarkytame kieme galima išvysti ir gausią arklio pasagų kolekciją.

Tačiau tvarkytis čia nėra taip paprasta. Vasarą laukia dideli šienaujami plotai. Nepravažiuosi jais keletą dienų žoliapjove, ir jau žolė styro. Medžio skulptūros, įkastos į žemę, per keletą metų supūva. Steponas Rimantas bando  įvairiais būdais medžio dirbinius gelbėti, mėgsta jis šiuos darbus. Vildamasis gauti paramą iš rajono savivaldybės, parašė prašymą Raguvos seniūnijai. „Tikimybė gauti lėšų iš kitų metų rajono biudžeto yra. Pats esu raguvis, todėl man itin rūpi, kad būtų išsaugotas Tarabildų skulptūrų sodas“, – sakė seniūno pavaduotojas Juozas Skorulskis. Unikalią sodybą jau yra pastebėjęs ir naujasis Raguvos klebonas kan. Juozas Janulis, nors čia jis pradėjo  dirbti visiškai neseniai.

Raguva,
Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija