Atnaujintas 2008 m. gruodžio 3 d.
Nr. 91
(1684)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vakaras su „Raskila“

Bronius VERTELKA

Dainuoja „Raskilos“ ansamblio moterys

Panevėžio Margaritos  Rimkevičaitės technologijos mokyklos folkloro ansamblyje „Raskila“ šoka, dainuoja ir groja šios mokyklos darbuotojai, jų šeimų nariai, buvę ir esami moksleiviai. Repertuare – lietuvių liaudies dainos, šokiai, rateliai ir instrumentinė muzika. Jubiliejinis ansamblio koncertas, skirtas jo 20 metų veiklai pažymėti, lapkričio 22-ąją vyko miesto Muzikiniame teatre.

„Raskilos“ istoriją liudijo ekrane rodomos nuotraukos, kurios pasakojo apie ansamblio koncertus užsienio šalyse, Užgavėnių ir naktigonės programas.

Ansamblio kūrybingumu džiaugėsi ir Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Kolektyvą sveikinusi miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė įteikė vicemero Kastyčio Vainausko padėką. Pabūti su „Raskila“ atėjo mokyklos direktorius Tautvydas Anilionis ir jo pavaduotoja ugdymui Loreta Masiliūnienė.  Direktorius vadovei Linai Vilienei įteikė Lietuvos kultūros ministro ir savo padėkas. Direktoriaus padėkomis buvo apdovanota ir didelė grupė ansamblio dalyvių. Panevėžio kraštotyros muziejaus Etninės kultūros skyriaus  vyriausioji muziejininkė Vitalija Vasiliauskaitė perdavė „Raskilai“ visos Aukštaitijos folkloro kolektyvų ir garsios šeduviškės etnografės Emilijos Brajinskienės sveikinimus ir įteikė Lietuvos liaudies kultūros centro padėką. Gražiais ansamblio pasiekimais džiaugėsi ir buvusi jo vadovė Violeta Kepalienė.

Paskui svečiams koncertavo Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“. Kolektyvo koncertas buvo sutikas audringais plojimais. Po to pasirodė Panevėžio „Raskila“.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija