Atnaujintas 2008 m. gruodžio 3 d.
Nr. 91
(1684)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Literatūrinio rudens susitikimai

Ginta KRIKŠČIŪNAITĖ

Elvyra Pažemeckaitė (kairėje)
su literatūros mokytojomis
Edita Dirsiene ir Sigita Trofimoviene

Spalio ir lapkričio mėnesiais Troškūnų Kazio Inčiūros vidurinėje mokykloje prisimenamas kraštietis Kazys Inčiūra. Šį lapkritį mokyklos bibliotekoje vyko renginys, skirtas Panevėžio poetės Elenos Mezginaitės atminimui. Poetę Lietuva pažino ir kaip gražių, lyriškų dainų tekstų kūrėją. Sovietiniais laikais nepamirštama kompozitoriaus A. Jagelevičiaus „Lino daina“, kurią atliko aktorių duetas V. Bagdonas ir K. Kazlauskaitė, ir prasidėjo renginys.

Šiemet mūsų mokykloje pradėjusios dirbti mokytojos Editos Dirsienės dėka į popietę buvo pakviesta poetė, Panevėžio „Literatūrinių žiemų“ organizatorė Elvyra Pažemeckaitė. Viešnia visus sužavėjo savo teatrališkumu, ugninga kalba, energija. Ji papasakojo apie E. Mezginaitės gyvenimą, judviejų draugystę, skaitė jos ir savo kūrybą. Poetės manymu, po E. Mezginaitės mirties Panevėžys, kaip kultūros miestas, gerokai nuskurdo. Apie iš išorės kuklią  kūrėją E. Pažemeckaitė papasakojo įvairių  istorijų. E. Mezginaitės kūrybos paskaitė geriausia mokyklos skaitovė Aistė Pupkytė.

Literatūrinei popietei pasibaigus ne mes išlydėjome viešnią, o ji mus, kiekvieną šiltai, stipriai apkabindama ir palinkėdama tapti kariu. Ne, nebūtinai tuo, kuris su šautuvu rankose kovoja, o tuo, kuris nesislepia ir nesigėdija kovoti už save.

Troškūnai, Anykščių rajonas
Gendros ŠIBIRKŠTIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija