Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kauno arkivyskupijoje 

Kauno ) dekanate

Arkivyskupas pašventino policininkų iniciatyva pastatytą statulą 

Švč. Mergelės Marijos statulos
šventinimo iškilmėse
Autorės nuotrauka

PALEMONAS. Gruodžio 6 dienos rytą Švč. Mergelės Marijos, Rožančiaus Karalienės, bažnyčioje šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Po šv. Mišių ganytojas pašventino šalia bažnyčios policijos iniciatyva pastatytą bronzinę Švč. Mergelės Marijos statulą. Iškilmėse dalyvavo daug parapijiečių ir svečių.

Palemono bendruomenės pirmininkė Jūratė Kulevienė dėkojo skulptoriui Pranui Žukliui, Petrašiūnų policijos nuovados viršininkui Gintautui Kvietkauskui ir kitiems, kurių dėka atsirado šis paminklas. Palemono ansamblis „Marių banga“ palinksmino susirinkusius gražia giesme ir daina, o paskui visi šventės dalyviai suėjo į salę po bažnyčia agapei.

Džiaugiamės, kad tos dovanos sulaukėme kaip tik tais metais, kai minimas Švč. M. Marijos apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejus. Švč. Mergelė Marija į mus težvelgia, o mes su šv. kunigu Jonu Bosko sakome: „Jos užtarimas visada mus telydi ir tepadeda mums ištverti toje dieviškoje tarnyboje ligi paskutinės mūsų gyvenimo akimirkos“.

Sesuo Dalia BUČINSKAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija