Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vyskupijos jaunimo adventinis susitikimas

Lina Kiršaitė

Rokiškyje gruodžio 6 dieną vyko Panevėžio vyskupijos jaunimo adventinis susitikimas „Ar Tu esi tas, kuris turi ateiti, ar mums laukti kito?“, kurį organizavo Panevėžio vyskupijos jaunimo centro darbuotojos Asta Degenytė, Elona Stasiūnaitė, savanoriai Monika Narbutaitė, Sandra Kriščiūnaitė, Edgaras Stangvila, Kristina Jasiukonytė, Rokiškio ateitininkų vadovė Diana Kančienė.

J. Tumo-Vaižganto gimnazijoje vykusiame renginyje dalyvavo apie 350 jaunų žmonių iš Biržų, Anykščių, Panevėžio, Zarasų, Subačiaus, Skapiškio, Obelių, Rokiškio, Ramygalos, Vabalninko, Dusetų, Pandėlio ir kitų vyskupijos miestelių.

Rokiškio klebonas kun. Vilnis Viktoras Cukuras pravedė katechezę, paskui buvo laikas jaunimo saviraiškai. Kol gimnazijos salėje vyko grupelių prisistatymai, kiti jų nariai orientacinėse varžybose mieste ieškojo Advento vainiko. Reikėjo rasti penkias stoteles ir atsakyti į stotelėse gautus klausimus. Susumavus rezultatus, vertinimo komisija, kurią sudarė Utenos Kristaus Žengimo į Dangų parapijos klebonas kun. Juozapas Kuodis, vikaras Dainius Matiukas, Elona Stasiūnaitė ir Monika Narbutaitė, pirmąją vietą paskyrė Skapiškio skautų grupei, o dvi antrąsias – Panevėžio ateitininkų ir Pandėlio jaunimo grupėms.

Vėliau vyko darbas grupelėse: dalyvauta ekskursijoje po Rokiškį, kai kam teko „išbandymai jūroje“, kiti kalbėjosi apie Šventąją Šeimą, mokėsi šlovinimo giesmių ir daug ko kito. Grupeles vedė Panevėžio vyskupijos kancleris kun. Eugenijus Troickis, kunigai Juozapas Kuodis, Albertas Kasperavičius, brolis kapucinas Tomas iš Kauno, Benas Ulevičius, Asta Degenytė, Kristina Jasiukonytė, Rūta Vitaitė, Diana Kančienė.

Pavakare šv. Mišias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, koncelebravo kunigai E. Troickis, klebonas kun. V. V. Cukuras, kun. D. Matiukas. Sakydamas pamokslą vyskupas paklausė, kur mes matome Jėzų, ir pateikė pavyzdį iš rusų rašytojo Turgenevo gyvenimo, kai jam meldžiantis bažnyčioje dingtelėjusi mintis, kad už jo stovi Jėzus. Du kartus atsigręžęs Turgenevas pamatė varganą kaimo žmogų. Trečiąjį kartą dingtelėjus tai pačiai minčiai, jis suprato, kad ten, kur du ar trys susirinkę Jėzaus vardu, ir Jėzus yra tarp jų. Vyskupas džiaugėsi, kad tiek daug jaunuolių susirinko į adventinį susitikimą – susirinko vardan Jėzaus. „Aš Jėzų matau jumyse, jaunime“, – sakė ganytojas.

Šv. Mišiose giedojo Elonos Stasiūnaitės vadovaujama šlovinimo grupė, į kurią jungėsi ir didelė dalis adventinio susitikimo dalyvių. Rokiškio bažnyčia buvo pilnutėlė, susirinko ne tik renginyje dalyvavęs jaunimas, bet ir nemažai vietinių gyventojų.

Po šv. Mišių klebono rūpesčiu pasotinti vakariene susitikimo dalyviai ėjo į gimnaziją klausytis Beno Ulevičiaus atliekamų giesmių, stebėjo grupės „Aukštyn bures“ parengtą miuziklą „Nepaleistuvauk“ ir šios grupės koncertinį pasirodymą. Po miuziklo kun. J. Kuodis įteikė į renginį atvykusioms jaunimo grupelėms žibintus – ateinančio Kristaus laukimo simbolius. Šie žibintai visiems ilgam primins Evangelijos žodžius, raginančius budėti, kol ateis Kristus, juolab kad dabar Adventas – laikas, kai laukiame Kristaus Gimimo šventės. 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija