Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vis dėlto duokite tai, ką turite geriausio

Eglė Perednytė

Žvakelių takas link altoriaus. Prietema. Tuoj prasidės koncertas. Justina ir Julija, Jėzuitų gimnazijos moksleivės, netikėta dovana tiems, kurie pasiliko Vytauto bažnyčioje po vakarinių šv. Mišių.

„Dievas mus labai myli“, – kartojo širdis joms giedant. Aš kažko nežinau, ką jos žino, – ta nuojauta pasivijo visai netikėtai. Kas tai? Kas? Ta jėga balsuose, tas gyvenimo džiaugsmas... Netikėtai sugrįžo ramybė, ir pasaulis prisipildė spalvų ir gyvybės.

„Ačiū, kad susirinkote šlovinti Viešpatį... – prabilo Julija. – Nesvarbu kaip – svarbu šlovinti...“ Užgiedojo. Tarsi upė – galingas, palaimintas srautas tekėtų – taip sklido giesmė po visą bažnyčią. Motina Teresė iš Kalkutos mergaitės lūpomis kalbėjo: „Atiduodami pasauliui, ką turite geriausio, rizikuojate likti nuogi. Vis dėlto duokite tai, ką turite geriausio.“

„Kaip man surasti Dievą? – per mergaičių papasakotą istoriją nuskambėjo amžinas klausimas. – Kai tau bus suteikta malonė Dievo trokšti kaip oro, tu Jį atrasi.“

Plaukė ir plaukė giesmė... Jos atrodė visiškai užmiršę save, mus visus... viską. Liko tik Jis vienas. Mes panirome į tą srovę – ji tekėjo mūsų gyslomis kaip vanduo, kaip ugnis, kaip vynas... Tai buvo daugiau, negu žodis, daugiau, negu muzika, daugiau, nei giesmė... Tai buvo gyvenimas.

Aidint plojimams mergaitės pakilo, dėkodamos suklupo prie altoriaus, ir išėjo... Liko žvakių liepsnelės, dvi kėdės, dvi gitaros ir širdis – Jo širdis. Dar ilgai tuščioje bažnyčioje skambėjo melodija – amžina kaip gyvenimas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija