Atnaujintas 2008 m. gruodžio 31 d.
Nr. 99
(1692)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Ištikimi knygai

Bronius VERTELKA

Rajono Tarybos narys Audrius Daukša
(viduryje) su Metų bibliotekininke
Vida Ambraškaite ir Smilgių filialo
vyr. bibliotekininku Edvardu Vaičiumi

Paįstrio filialo
vyr. bibliotekininkė
Danutė Martinkėnienė,
pelniusi „Kaimo kultūros
puoselėtojos“ nominaciją

Liūdynės filialo vyr. bibliotekininkė
Stanislava Steponavičienė (priekyje)
gavo paskatinamąją premiją

Meras Povilas Žagunis padėkos
raštą įteikia viešosios
bibliotekos vyr. bibliotekininkei
Danutei Pamerneckytei

Gruodžio 17-ąją įvyko jau tapusi tradicine Panevėžio rajono bibliotekininkų šventė „Ištikimi knygai“. Jos metu savivaldybės bei bibliotekos raštais įvertinamas kultūros nešėjų darbas, pažymimi darbo bei metų jubiliejai. 2008-ųjų metų veiklą apžvelgusi viešosios bibliotekos direktorė Rūta Bagdonienė džiaugėsi, kad daug knygų gauta iš UAB „Šviesa“, kaimo bibliotekos vidutiniškai pasipildė po 10-15 leidinių. Kelią į kaimo bibliotekas sėkmingai skynėsi internetas, gerėjo bibliotekininkų darbo sąlygos. Naujai statytame pastate įkurtuves šventė Liūdynės biblioteka. Renovuoti keli viešosios bibliotekos filialai. Jeigu gautų tokį pat finansavimą kaip iki šiol, tai po 2–3 metų visi rajono filialai turėtų tinkamas  sąlygas darbui.

Nuo 2002-ųjų renkamas geriausias metų bibliotekininkas. Tokį vardą jau yra pelnę Piniavos, Dembavos, Ramygalos, Velžio, Miežiškių ir viešosios bibliotekos darbuotojai. 2008-ųjų Metų bibliotekininkės titulas atiteko viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkei Vidai Ambraškaitei už tarpkultūrinių idėjų įgyvendinimą bibliotekos veikloje, skaitymo skatinimo iniciatyvas jauniesiems skaitytojams. Vida moka anglų kalbą, domisi fotografija. Metų bibliotekininkę sveikino kolegos, rajono meras Povilas Žagunis, rajono Tarybos nariai Violeta Grigienė ir Audrius Daukša.

Nuo 2006 metų skiriamos ir dvi paskatinamosios premijos. Šiemet jų savininkėmis tapo Liūdynės filialo vyr. bibliotekininkė Stanislava Steponavičienė – už iniciatyvą, pristatant bendruomenei naujos bibliotekos paslaugas, populiarinant kraštiečių kūrybą, bei Molainių filialo vyr. bibliotekininkė Loreta Gečienė – už pozityvią veiklą aktyvinant bendruomenės kultūrinį gyvenimą, ugdant žinių ir informacijos poreikį.

Darbštumu pasižymėjusių bibliotekininkų triūsas buvo įvertintas mero ir bibliotekos direktorės padėkos raštais. Nuoširdžiai pagerbta Paįstrio filialo vyr. bibliotekininkė Danutė Martinkėnienė, pelniusi „Kaimo kultūros puoselėtojos“ nominaciją  konkurse „Lietuvos kaimo spinduliai“. Iš Kelmės krašto kilusi moteris sugebėjo sužadinti žmones veiklai, bene pirmoji rajone įkūrė visuomeninę kaimo tarybą, kuri vėliau išaugo į bendruomenę ir keliolika metų jai vadovavo. Ir dabar neatsisako aktyvios veiklos, yra bendruomenės valdybos narė. Danutė rodė iniciatyvą moteris buriant į etnografinį ansamblį, kūrybingus žmones skatina kurti.

Šventėje buvo pažymėti darbo bei metų jubiliejai, pasidžiaugta, kad skaitytojus jau pasiekė knyga „Matas Grigonis“, kurią parengė rašytojo, sodininko ir visuomenės veikėjo sūnus, bendraudamas su viešąja biblioteka. Pirmasis knygos egzempliorius buvo įteiktas rajono Tarybos nariui Jonui Katinui, kuriam prieš ketvirtį amžiaus teko rekonstruoti M. Grigonio sodybą.

Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija