Atnaujintas 2009 m. sausio 2 d.
Nr. 1
(1693)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Maldomis ir adventiniais renginiais – į šv. Kalėdų džiaugsmą 

Adventinės popietės koncerto dalyvės
su mokytojomis (iš kairės) Salomėja
Trakšeliene, Sauga Vaičikauskiene,
Laima Petkuviene ir klebonu
dekanu Stasiu Toleikiu

Šilalė. Visą Advento metą sekmadienių rytais šv. Mišių metu Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje prie Švč. Mergelės Marijos statulos buvo uždegta baltu kaspinu papuošta žvakė, simbolizuojanti Nekaltąją Jėzaus Motiną – žmonijos išganymo viltį, ir giedamos Švč. Mergelės Marijos valandos.

Nors Advento metu vyko vadinamasis „kalėdojimas“, vis dėlto ir klebonas dekanas mons. Stasys Toleikis, ir jo pagalbininkai kunigai vikarai Mindaugas Alekna ir Kęstutis Motiejaitis ne tik  sekmadieniais, bet ir eiliniais vakarais dar gerokai prieš šv. Mišias ateidavo išklausyti išpažinčių. Be to, bažnyčioje veikė Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos  moksleivių kūrybinių darbų paroda „Didysis laukimas“.


Vilniaus arkivyskupijoje

Šalčininkų dekanate

Bažnyčioje giedojo LMA choras

Klebonas kun. Domas Valančauskas
(centre) su svečiais iš Vilniaus

Dieveniškės – miestelis, nuo Šalčininkų nutolęs į pietryčius apie 20 km, esantis pačiame kraštiniame Lietuvos teritorijos pusiasalyje, iš trijų pusių apsuptas Baltarusijos. Ta apsuptis – viena svarbiausių priežasčių, dėl kurios daugelis gyventojų nebekalba savo protėvių kalba, nebedainuoja lietuviškų dainų. Be to, čia dažnai lankosi iš artimo užsienio atvykstantys svečiai, agituoja tėvus vaikų neleisti į lietuviškas mokyklas, bando papirkinėti dovanomis. Švietimo ministru dirbant akademikui Zigmui Zinkevičiui, o Vilniaus apskrities viršininku Aliui Vidūnui, šiame krašte buvo įsteigta apie trisdešimt lietuviškų mokyklėlių. Dabar iš jų beliko vos pusė. Todėl ypač svarbus kiekvieno patriotiškai nusiteikusio žmogaus apsilankymas ten, kur dauguma Lietuvos pilietybę priėmusių žmonių nekalba valstybine kalba.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Šventė gerumo namuose

Vilijampolė. Jau dvylika metų gyvuojančiuose Kauno kartų namuose gyvena garbaus amžiaus žmonės, dėl įvairių aplinkybių neturintys savos pastogės, šeimos. Visa tai šie žmonės surado čia, kur, galima pasakyti, vyrauja šeimyninė darna, jaukumas, meilė Dievui. Šios savybės ypač ryškios didžiųjų metinių švenčių metu, prieššventiniu laikotarpiu. Kiekviename gyventojo kambaryje ir bendrose patalpose ant sienų kabo kryželiai, Švč. Marijos, Jėzaus Kristaus, kitų šventųjų paveikslai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija