Atnaujintas 2009 m. sausio 16 d.
Nr. 5
(1697)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Turėkime drąsos mylėti Tėvynę

Monsinjoras Gintaras Grušas,

Lietuvos Vyskupų Konferencijos generalinis sekretorius,

Pasidalyti su jumis dvasinėmis įžvalgomis mane padrąsino dažnai girdimi pareiškimai religine tema, Dekalogu paremtos programos. Kaip įvertinti, o svarbiausia, kaip įgyvendinti Dievo mums suteiktą laisvės dovaną, už kurią šiandien galime būti dėkingi. Gaila, bet ne visi esame dėkingi už laisvės dovaną. Liūdna, bet dažnai girdime skausmingus žodžius, kad ne tokios Lietuvos tikėjomės, ne dėl tokios Lietuvos kovojome, vis dar yra tokių, kurie ilgisi senų „gerų laikų“. Suprantu skausmingas patirtis, nusivylimą, ir kiekvieną kartą skaudu apie tai girdėti, todėl verta pamąstyti, kaip suvokiame tą laisvę, kurios troškome. Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signataras ir vienas ateitininkijos kūrėjų, profesorius Pranas Dovydaitis, prieš 100 metų pirmajame „Ateities“ žurnalo numeryje paskelbė straipsnį „Trys pamatiniai klausimai“. Jo įžvalgos, manau aktualios mums ir šiandien. Svarstydamas, ką mes matome aplink save, profesorius rašė, kad daugelis atsisako gyvojo Dievo Kristaus teigiamos tiesos.


Lietuvos Sąjūdžio taryba svarstė

Dr. Aldona Kačerauskienė

Sausio 6-ąją Lietuvos Sąjūdžio taryba rinkosi į pirmąjį šiemet posėdį, kuris buvo išplėstinis – dalyvavo ne tik tarybos nariai.

Tarybos pirmininkas, Seimo narys Rytas Kupčinskas apžvelgė dabartinė politinę situaciją. Nerimą kelia suaktyvėjusi Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo, vadovaujamo Zigmo Vaišvilos, veikla. Įvairiuose renginiuose platinamos anketos, žmonės raginami jas užpildyti ir tapti klubo nariais, siekiama prisidengti prof. Vytauto Landsbergio vardu. Išdalyti „kvietimai visai šeimai“ metų pabaigoje  dalyvauti prabangiame renginyje Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, norima įsikraustyti į Lietuvos Sąjūdžio patalpas ir t.t. Žmonės įspėjami, kad tai sąmoningas apgaudinėjimas – Lietuvos Sąjūdžiui alternatyvos nereikia.


Vyrauja aktyvaus darbo nuotaika

Zigmas Tamakauskas

Neseniai įvyko išplėstinis Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos posėdis, kuriame dalyvavo svečiai iš sostinės – Vilniaus universiteto tarptautinių santykių dėstytojas buvęs parlamentaras Romanas Sedlickas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Vilniaus Fabijoniškių skyriaus atstovas Romualdas Liutkus ir kt.

Miesto tarybos narys ir LS Kauno tarybos pirmininkas Raimundas Kaminskas, apžvelgęs praėjusių metų Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos nuveiktus darbus, pasiūlė prašyti miesto mero, kad Kaune būtų įkurtas mokslo ir technologijos centras-muziejus. Tokio muziejaus įsteigimo galimybė motyvuota užsienio šalių patirtimi, Vilniaus miesto pasireiškusiomis iniciatyvomis ir Kauno mokslo bei technikos turimomis tradicijomis. Pasiūlymui Kauno taryba pritarė vienbalsiai.


Kalba prie laužo Nepriklausomybės aikštėje sausio 12 dieną

Vytautas Landsbergis

Minime ir pagerbiame žuvusius, sužalotus ir išlikusius Apvaizdos apsaugotus to nakties mūšio nugalėtojus.

Minime juos apgintoje, išlikusioje ir vėl nemažą vingiuotą kelią nuėjusioje Lietuvos valstybėje – bet ir nevisai paprastomis aplinkybėmis.

Kaip žinote, jei skaitote laikraščius, Andrius Kubilius sukėlė pasaulinę krizę. Padarė tai reikiamai nepasitaręs, negavęs kažkurios profsąjungos leidimo. Nors tai būtų užtrukę keletą mėnesių, reikėjo eiti kalbų ir pataikavimų, o ne sprendimų keliu. Ligi šiol dar būtume ramiai kalbėję ir gyręsi socializmo laimėjimais. Maža to. Kažkuriam Lietuvos veikėjui Panikovskiui sukėlus finansinę paniką, ji persimetė į Ameriką, ir net išrinktasis prezidentas Obama dar nepajėgia susitvarkyti. Štai kokia Lietuvos jėga!


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija