Atnaujintas 2009 m. sausio 16 d.
Nr. 5
(1697)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Gana tylėti! Priešai žudo Lietuvą

Baigėsi Šv. Kalėdų oktava (aštundienis). Prasidėjo nauji 2009-ieji metai. Kasmet visos tautinės ir religinės šventės praeina tam tikrame gamtos ir istorijos fone. Ir šių metų šventės – ne išimtis. Pabandykime pasiaiškinti ir aptarti išgyvenimus.

Ačiū Dievui, turime taiką. Tai viena iš didžiausių žmogaus ir tautų vertybių. Galime laisvai kalbėti, kurti naują rytojų. Deja, šiuo dvasiniu turtu negali pasigirti ir pasidžiaugti Čečėnija, Gruzija ir daugelis kitų pasaulio valstybių.


Aukokime  Lietuvai

Leonas KEROSIERIUS

Švenčių dienomis ir laisvadieniais turėjome galimybės pabendrauti, prisiminti valstybės praeitį, jos kūrimąsi, kelią ir kovas dėl Nepriklausomybės. Paminėjome išėjusiuosius amžinybėn ir prisiminėme Bažnyčios mokymus. Vertinome ir prognozavome ekonominės krizės grėsmes ir modeliavome išėjimo iš sunkmečio galimybes. Dabar atsirado daugybė bandančių visą kaltę suversti atėjusiems į valdžią. Buvusioji valdžios dauguma ir jos parankiniai naudoja ištisą įmantriausių smūgių arsenalą, kad sutrukdytų valdančiajai daugumai ir Vyriausybei stabilizuoti padėtį ir sušvelninti krizės pasekmes. Ypač daug juodų darbų atlieka kai kurios žymios žiniasklaidos institucijos, įvairiai besivadinantys ekspertai, vertintojai ir visokiausio plauko  politikieriai bei valstybininkai. Susidaro įspūdis, kad pagrindinis   jų darbas ir uždavinys yra bandyti sunkmetį panaudoti socialiniams neramumams kelti, politinėms intrigoms ir provokacijoms rengti. Manytina, kad vietiniai nepriklausomybės priešininkai kartu su rytų kaimynų emisarais rengia strategiją ir taktiką masinėms žmonių  akcijoms ir riaušėms vykdyti.


Kas suinteresuotas teismų ir teisėjų nepriklausomumu – valdžia ar piliečiai? 

Viešas kreipimasis į Seimą 

„Lietuvos žiniose“ (2008 09 26) profesorius Vytautas Landsbergis straipsnyje „Teismų pasaulis“ rašė: „Žinau, kuri nauja valdžia grąžintų žmonėms ežerus...“. Paskutiniais straipsnio žodžiais autorius tikisi esminių permainų teismuose, bet tik tada, kai „daug drąsių teisėjų garsiai pasakys, kad melagiai ir kyšininkai neturi vadovauti. Kai Seimas padės teisingumo sistemai atgimti, užuot ją laidojęs.“  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija