Atnaujintas 2009 m. sausio 21 d.
Nr. 6
(1698)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Stasio Lozoraičio premija – kunigui

Dr. Aldona Kačerauskienė

2008 metų Stasio Lozoraičio, lietuvių praminto Vilties prezidentu, literatūros premija paskirta kun. Juliui Sasnauskui, OFM, Katalikų radijo „Mažoji studija“ vyriausiajam redaktoriui, šių metų vasarą atšventusiam 50-ties metų amžiaus jubiliejų. Premija įteikta sausio 10 dieną Lietuvos rašytojų sąjungos klube. Premijos organizatorius – Lietuvos žurnalistų draugija (LŽD), kurios pirmininkė poetė Marytė Kontrimaitė, pristatydama laureatą, išvardijo jo nuopelnus: tai ne šiaip sau kunigas. Jis – talentingas žmogus, kitus prie savęs traukiantis taikliu, menišku ir vaizdingu žodžiu, nevengiantis kalbėti apie tėvynę, apie moralines vertybes. Jam teko kalėti sovietiniame lageryje. Grįžo jau apsisprendęs tapti kunigu. Keturioliktus metus vykdo kunigystės pašaukimą, yra Vilniaus šv. Pranciškaus ir šv. Bernardino parapijos vikaras.

Laureatą sveikino s. Nijolė Sadūnaitė, įteikusi baltų lelijų puokštę, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, LŽD Kauno skyriaus pirmininkė Gražina Viktorija Petrošienė ir kt.

Daug gražių žodžių buvo pasakyta premijos mecenatui Žemės ūkio ministrui ir ūkininkui, plyname lauke atstačiusiam tėviškę, Kaziui Starkevičiui, į šventę atvykusiam kartu su žmona Rasa ir sūneliu Kaziuku.

Laureatas kun. J. Sasnauskas pasidžiaugė, kad premija pavadinta Stasio Lozoraičio vardu. Tai jis paliko mums pavyzdį, kaip reikia dirbti ir nepaisant rezultato, niekada nenuleisti rankų.

Renginį paįvairino lietuvių liaudies ir armėnų senoji religinė muzika.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija