Atnaujintas 2009 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1699)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Ir vėl skamba kruvino internacionalo akordai

Mons. Alfonsas SVARINSKAS,

Vyčio kryžiaus ir Šaulių ordinų kavalierius, Laisvės kovotojas

Nespėjo Lietuvos žemė išdžiūti nuo Laisvės kovotojų ašarų ir kraujo – ir vėl iš vakarykščių sulaukėme smurto demonstracijos. Jie kartoja: „Mes sugrįšime“. Ką reiškia šie žodžiai, senoji karta gerai prisimena.

Sausio 16 dieną važiavau į Kalvarijų turgų. Gedimino prospekto ir Jogailos, Vilniaus gatvių sankryžoje didelė mašinų spūstis, ją reguliavo policininkas. Prospekte už kryžkelės nieko nesimatė. Man bežiūrint, policininkas praleido mašinas: kam jos buvo sulaikytos, taip ir neaišku.


Apmąstymai šventėms pasibaigus

Kan. dr. Robertas PUKENIS

(Pabaiga. Pradžia Nr. 5)

Rusijoje tokios laidos kaip mūsų „Dviračio žinios“ nebūtų populiarios ne todėl, kad valdžia jas draustų, bet todėl, kad dauguma žmonių tokios laidos kūrėjus pasmerktų. O Lietuvoje įprasta tyčiotis iš valstybinių institucijų, politikų ir viskas daroma turint tikslą velti, bjauroti, niekinti politikus, patriotus, daug gero padariusius valstybei. (Prisiminkime, kaip buvo pultas prof. V. Landsbergis. Jeigu A. Valinskas būtų sudaręs koaliciją su kairiaisiais, tikrai dabar jo taip nepultų.) Leiskite Seimo Pirmininkui pradėti dirbti, o ne niekinkite jį. Tokių neva humoro laidų rengėjai nori tautoje pasėti nihilizmą, paniekinti ir pačią nepriklausomybės idėją, įteigti, kad mes nesame verti turėti savo Vyriausybę, tad reikia ieškoti tokių, kurie pakviestų iš Rytų „patyrusius, labai kompetentingus“ specialistus į valdžią. Rašykime protesto laiškus Prezidentui, kuris bent jau šioje kadencijoje deramai atstovauja mūsų valstybei.


Lietuvos Sąjūdžio pareiškimas

Neseniai paminėjome Sovietų Sąjungos agresijos prieš atkurtą Nepriklausomą Lietuvos valstybę 18-ąsias metines, pagerbėme žuvusius už tautos laisvę didvyrius, prisiminėme nerimastingas 1991 sausio dienas, Lietuvos piliečių ryžtą ginti savo teisę laisvai gyventi laisvoje šalyje. Tačiau nusiraminti negalime, nes Sovietų Sąjungos teisių tesėja Rusija reiškia karingas nuostatas apie kažkokią ypatingą teisę įtakoti ir reguliuoti nepriklausomų Baltijos valstybių gyvenimą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija