Atnaujintas 2009 m. sausio 30 d.
Nr. 9
(1701)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Prisimintas kun. A. Sušinskas

Bronius VERTELKA

Sausio 25-ąją, kun. Alfonso Sušinsko gimimo dieną, Panevėžio Šv. angelų Petro ir Povilo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, skirtos jo 100-čiui.  Geidžiūnų parapijos klebonas kun. Jonas Morkvėnas sakė, jog šviesios atminties kunigas, dirbęs Ramygalos vikaru, vyskupijos jaunimo centro vadovu bei Panevėžio berniukų gimnazijos kapelionu, reiškėsi ir kaip rašytojas,  buvo nuoširdus ateitininkų draugas ir globėjas. Pasak kun. A. Sušinsko, jaunam žmogui yra būtini trys dalykai: malda, darbas ir poilsis.

Po šv. Mišių tikintieji ėjo į parapijos namus, čia kun. A. Sušinską prisiminė miesto gyventojas Algimantas Bučiūnas. Vykstant karui, jis mokėsi Panevėžio berniukų gimnazijoje, o jos kapelionu buvo kun. A. Sušinskas.  Jie mėgo jo pamokas, mylėjo jį už nuoširdumą ir gerbė. A. Bučiūnas prisiminė atvejį, kaip Mišioms patarnavusiam  vaikinukui,  smaugiant karo nepritekliams, kun. A. Sušinskas  dovanojo pieštukų ir sąsiuvinių.

 Susirinkusieji išgirdo Elenos Gerulytės-Kukienės eilėraštį, skirtą kun. A. Sušinskui, „Ateities“ žurnale išspausdintų prisiminimų apie jį, taip pat ištraukų iš jo publikacijų „Panevėžio balse“ 1942 metais.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija