Atnaujintas 2009 m. vasario 6 d.
Nr. 11
(1703)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šeimų šventė

Kalvarijos etnografinio
ansamblio „Diemedis“ koncertas

Sausio 11 dieną Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventė prasidėjo Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo Mažojoje Bazilikoje šv. Mišiomis, kurioms vadovavo vyskupas Rimantas Norvila. Pamoksle kan. prof. teol. dr. Kęstutis Žemaitis kalbėjo apie šeimos reikšmę žmogaus ir visuomenės gyvenime.

Pasibaigus šv. Mišioms svečiai ir šventės dalyviai buvo pakviesti į agapę Vilkaviškio vyskupijos Pastoraciniame centre, paskui visi rinkosi Dramos teatre, kur vyko šventinė popietė. Susirinkusiuosius pasveikino vyskupas R. Norvila, trumpą ir nuoširdų sveikinimą buvo paruošęs parapijos jaunimas.

Apie Tiberiados bendruomenės atsiradimą ir veiklą Lietuvoje pasakojo brolis Mišelis, į Lietuvą atvykęs iš Belgijos ir jau puikiai kalbantis lietuviškai. Apie savo bendrą gyvenimo kelią ieškant Dievo, apie paramą šiame kelyje, patirtus gyvenimo iššūkius ir apsisprendimą gyventi Tiberiados bendruomenėje liudijo Daiva ir Vidas.

Tuo metu mažieji šventės dalyviai laiką smagiai leido su parapijos jaunimu.

Šventinę programą tęsė nuotaikingas Kalvarijos etnografinio ansamblio ,,Diemedis“ koncertas.

Renginio pabaigoje vyskupas R. Norvila padėkojo šventės organizatoriams ir dalyviams, ragino burtis šeimas į maldos grupes. Šventinė popietė baigėsi vyskupo palaiminimu.           

Renata Stadulienė

Marijampolė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija