Atnaujintas 2009 m. vasario 25 d.
Nr. 16
(1706)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

,,Daugel krito sūnų...“

Laima MACYTĖ

Vasario 15 dieną Radviliškio rajone įvyko iškilmingas Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio (LLKS) įkūrimo ir Deklaracijos 60-mečio minėjimas.

Atmintis – gyva

Apie okupuotoje Lietuvoje pasirašytą Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos deklaraciją sužinojome palyginti labai neseniai – pirmasis iškilmingas minėjimas Minaičiuose įvyko 1999 metais. Deklaracijos 60-mečio minėjimo renginių, vykusių Radviliškio rajone, metu pirmą kartą taip pagarbiai nusilenkta Laisvės kovotojams: dalyvavo Seimo nariai, Nepriklausomybės atkūrimo akto signatarai, Vyriausybės atstovai, kariuomenės vadai, atkurto Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio veteranai, buvę tų įvykių liudytojai, tremtiniai ir politiniai kaliniai, šauliai, Radviliškio savivaldybės tarybos ir administracijos vadovai, tarnautojai, svečiai, jaunimas, partizanų, ryšininkų ir jų rėmėjų artimieji.


Vasario 21-oji – Tarptautinė gidų diena

Romantišką gidų veiklą temdo ir apsišaukėliai

Kęstutis PRANCKEVIČIUS

Lietuvos gidų sąjungos prezidentė
Nijolė Jankauskienė

Lietuvoje vis labiau populiarėja gido profesija. Daug kas šią profesiją įsivaizduoja kaip vieną naujausių užsiėmimų, susijusių su egzotiška turistų palydovų veikla. Iš svečių šalių atvykusiems smalsuoliams gidai atskleidžia valstybės, miesto ar įvairių garsių vietovių istoriją, supažindina su svarbesniais kultūros, architektūros paminklais. Beje, gidai į Tarptautinę gidų asociacijų federaciją (TGAF) susijungė vos prieš 20 metų, o savo profesinę šventę (vasario 21-ąją) pradėjo švęsti tik nuo 1990-ųjų metų. Lietuvos gidų sąjunga gimė dešimčia metų vėliau ir TGAF kol kas dar nepriklauso.


Minėjimas ir koncertas – Kultūros centre

Rūta AVERKIENĖ

Programą atlieka M. K. Čiurlionio
meno mokyklos auklėtiniai

Lietuvos valstybės atkūrimo metines minėjo visa Lietuva – šventiniai renginiai vyko ir visuose Varėnos rajono kultūros ir pramogų centruose. Minėjimas-koncertas, skirtas rajono žmonėms, vyko Varėnos kultūros centre. Nuskambėjus Lietuvos himnui, tylos minute buvo pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, vėliau kariai padėjo gėles prie Nepriklausomybės paminklo ir savanorių kapų Senojoje Varėnoje. Sveikindamas susirinkusiuosius rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas ne tik priminė svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius, bet ir šių dienų aktualijas, kurios taip pat bus įrašytos į mūsų valstybės istoriją: „Rytojaus Lietuva prasideda šiandieninėse mūsų vaikų ir anūkų mintyse, svajonėse ir siekiuose. Kuo atviresni jie bus mūsų kraštui ir pasauliui, kuo drąsiau jausis, tuo kūrybiškesnė bus ir mūsų visų gimtinė. Tam tikslui turime dirbti visi“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija