Atnaujintas 2009 m. kovo 6 d.
Nr. 19
(1711)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Palangos šeimos centras plečia savo veiklą

Kęstutis Trakšelys

Palangos šeimos centras įkurtas prieš ketverius metus – tuo metu, kai kūrėsi daugelio dekanatų šeimos centrai. Centrui visus šiuos metus vadovavo ir sužadėtinius Santuokos sakramentui nuoširdžiai ruošė Aldona Šeduikienė, dar vadovaujanti ir maldos grupelei. Pasikeitus sužadėtinių rengimo programai, šeimos centrui prireikė ir daugiau pajėgų, programa reikalauja daugiau specialistų. Kad jauni žmonės gautų kuo daugiau profesionalių žinių apie Bažnyčios mokymą, Santuokos sakramento esmę bei šeimos psichologijos, konfliktų sprendimą ir socializacijos pagrindus, Palangos dekano klebono kan. dr. A. Genučio iniciatyva ir pastangomis sausio mėnesį į Palangos šeimos centrą dirbti buvo pakviesti savanoriai. Šeimos centro vadove tapo mokytoja Birutė Aleknienė, kuri siekia, kad šeimos centras neapsiribotų tik sužadėtinių rengimu, bet ir bendrautų su jaunimu. Žinoma, jaunimą nėra lengva pritraukti, bet su gera komanda ir tiksline veikla galima ir tai įveikti.

Centro vadovės iniciatyva vasario mėnesį Palangos parapijos bendruomenei ir sužadėtiniams viešą paskaitą „Bendravimo psichologija ir konfliktų sprendimo būdai šeimoje“ skaitė Klaipėdos universiteto dėstytojas dokt. Kęstutis Trakšelys. Paskaitoje susirinkusieji sužinojo apie bendravimą šeimoje, kiek bendravimui turi įtakos žmogaus vertybių sistema. Lektorius atkreipė dėmesį į religijos vaidmenį auklėjimui bei šeimyniniam gyvenimui: „Religija, bažnyčios lankymas – tai vienas iš pamatų tvirtai ir stipriai šeimai“.

Kalbėta ir apie konfliktus šeimoje, kurie, anot lektoriaus, normalus reiškinys, tik svarbiausia mokėti juos išspręsti, o tai įmanoma tik gerai pažįstant savo sužadėtinį ir sutuoktinį.

Tikimės, kad sutuoktinių paruošimas Santuokos sakramentui pasidarys dar efektyvesnis, į parapijinę veiklą bus įtrauktas ir vietinis jaunimas bei vaikai, nes nuo jų sąmoningumo bei krikščioniškos meilės priklausys ir Lietuvos šeimų bei jų vaikų ateitis.

Daiva Stonytė

Palanga
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija