Atnaujintas 2009 m. kovo 25 d.
Nr. 24
(1716)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Jie neturi blogų mokinių

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

1998 metais Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė Metų mokytojo premiją. Per dešimt metų šią premiją pelnė 57 mokytojai. Kovo 5-ąją šis būrys dar pasipildė. Tą dieną Vyriausybės rūmų Baltojoje salėje penkiems geriausiems šalies mokytojams buvo įteiktos 2008 metų mokytojo premijos. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat Švietimo ir mokslo ministerija. Premija skiriama už reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą, naudojantis mokslo domėjimais ir ugdymo minties patirtimi. Tačiau vadovaudamiesi šiais kriterijais dirba kone visi Lietuvos mokytojai, o mokytojai metodininkai, mokytojai ekspertai skaičiuojami šimtais. Tad kuo ypatingi šių metų premijų laureatai?


Dėl Gender Loops programos

LR švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui
LR socialinės apsaugos ir darbo ministrui R. J. Dagiui

Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos (NŠTA) narius pasiekė ir sukrėtė informacija apie Gender Mainstreaming strategijos tarptautinio projekto Gender Loops sukurtų metodikų galimą įgyvendinimą Lietuvoje (šio projekto partneris Lietuvoje – VšĮ Socialinių inovacijų fondas).

NŠTA susipažino su projekto Gender Loops rezultatais (metodikomis) ir ataskaitomis, kurios yra viešai publikuojamos internete lietuvių kalba (www.genderloops.eu), ir mano, kad projekto sukurtos metodikos yra žalingos vaikams bei ardo šeimos sampratą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija