Atnaujintas 2009 m. balandžio 1 d.
Nr. 26
(1718)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Baltijos šalių vadovai pagerbė laisvės kovotojus

Baltijos šalių vadovai pagerbė Lietuvos
laisvės kovotojų atminimą

Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, kovo 27 dieną, minint Lietuvos narystės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje (NATO) penktąsias metines, Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai Valdas Adamkus, Valdis Zatleras ir Tomas Hendrikas Ilvesas apsilankė Minaičių kaime esančioje sodyboje, kurioje 1949 m. vasario 16 dieną buvo pasirašyta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio tarybos Nepriklausomybės deklaracija. Baltijos valstybių vadovai padėjo gėlių prie paminklo LLKS Nepriklausomybės deklaracijos signatarams atminti.

„Lietuva gali didžiuotis savo sūnų ryžtu ir nepalaužiama valia tęsti kovą už mūsų valstybės nepriklausomybę. Telydi mūsų tautų ir valstybių kūrimą tiesos, pasiaukojimo ir kovotojų už laisvę atmintis“, – sakė prezidentas V. Adamkus. Jis taip pat ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi apdovanojo partizanų rėmėjų Stanislovo ir Antaninos Miknių dukrą, dabartinę Miknių sodybos šeimininkę Julijoną Petrėtienę už istorinės atminties saugojimą, tautinės savimonės ir patriotinės dvasios puoselėjimą. 1949 m. vasario 2–22 dienomis Miknių sodyboje vyko visos Lietuvos partizanų vadų suvažiavimas, buvo įkurtas Lietuvos Laisvės Kovų Sąjūdis.

Čia valstybių vadovai susitiko su Lietuvos laisvės gynėjais, partizanais, istorinės atminties bei aplinkos saugotojais ir apžiūrėjo nuotraukų bei dokumentų ekspoziciją.

Vėliau Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovai dalyvavo NATO oro policijos misijos Baltijos valstybių oro erdvėje pristatyme, vykusiame Karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose.

NATO greitojo reagavimo padalinio zonoje Baltijos valstybių vadovai stebėjo demonstruojamas NATO oro policijos misijos ir naikintuvų galimybes.

XXI
Nuotrauka iš prezidentas.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija