Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Baigėsi Alfa kursai

Igliaukos Šv. Kazimiero parapijos
Alfa kursų dalyviai

Igliauka. Šv. Kazimiero parapijoje baigėsi Alfa kursai – praktinis įvadas į krikščioniškąjį tikėjimą. Nuo Kalėdų grupelė parapijiečių kiekvieną sekmadienį po šv. Mišių rinkdavosi į parapijos salę, po suneštinių vaišių žiūrėdavo paskaitų vaizdo įrašus ir dalindavosi mintimis. Diskusijas vedė Rasa Strolytė. Alfa kursuose nagrinėtos pamatinės krikščionybės temos, prie kurių kartais pravartu grįžti net ir seniai bažnyčią lankantiems katalikams. Kas yra Jėzus? Kodėl Jėzus mirė? Kaip neabejoti savo tikėjimu? Kodėl ir kaip turėčiau skaityti Bibliją? Kodėl ir kaip aš meldžiuosi? Kaip Dievas mus veda? Kaip galiu pasipriešinti blogiui? Kodėl ir kaip turėtume papasakoti kitiems? Ar Dievas gydo šiandien? O kaip Bažnyčia? Apie tai draugiškoje atmosferoje kalbėjosi kursų dalyviai, apmąstydami anglikonų pastoriaus Niko Gambelio paskaitas ir savo gyvenimo patirtį.


Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Paminėjo pirmąjį parapijos kleboną

Prie kun. J. Lapio kapo Šv. Jurgio
bažnyčios šventoriuje

ŠIAULIAI. „Pasižymėjo aktyvia visuomenine veikla, buvo Šiaulių miesto tarybos narys, socialinės apsaugos komisijos pirmininkas, ypač nusipelnė organizuojant labdarą, dalyvavo Kraštotyros draugijos veikloje. Vokiečių okupacijos metu labai daug padėjo žydams“, – taip apibūdinamas pirmasis Šiaulių Šv. Jurgio parapijos klebonas kun. Justinas Lapis. Kovo 1 dieną Šiaulių Šv. Jurgio bažnyčioje buvo minimos jo 125-osios gimimo metinės. Sumą aukojo Šv. Jurgio parapijos klebonas kun. Egidijus Venckus.


Panevėžio vyskupijoje

Anykščių dekanate

Klebono mirties 10-osioms metinėms

TRAUPIS. Kovo 19 dieną Šv. Onos bažnyčioje paminėtos ilgamečio (1964–1999) klebono kun. Stepono Galvydžio (1916 10 05–1999 03 20) 10-osios mirties metinės. Šventinį renginį sudarė kelios dalys: šv. Mišios, kapo lankymas, paminklinės lentos atidengimas ir kryžiaus šventinimas bei prisiminimų popietė Traupio pagrindinėje mokykloje su inscenizacijomis ir vaidinimu.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Paminėtas kunigystės 50-metis

Kun. Petras Dumbliauskas, SDB

PALEMONAS. Kovo 25 dieną Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės bažnyčioje šv. Mišiomis buvo paminėtas kunigo Petro Dumbliausko, SDB, 50-asis kunigystės jubiliejus. Šv. Mišias aukojo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Tauragnų klebonas kanauninkas Bronius Šlapelis, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, kanauninkas Gvidonas Dovidaitis, kunigai saleziečiai Stanislovas Šileika ir iš Vilniaus atvykę Mykolas Petravičius bei Marek Rusek.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Susitikimai su vyskupu

Vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir Telšių
vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas
kun. Andrius Vaitkevičius Šilalės šeimos
centre

Šilalė. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, kasmet Advento ir Gavėnios laikotarpiais aplanko visus vyskupijos dekanatus, susitinka su kunigais, tikybos ir katechetikos mokytojais, jaunimu, religinėmis organizacijomis, bažnyčiose aukoja šv. Mišias.

Kovo 12-ąją vyskupas J. Boruta, SJ, svečiavosi Šilalės dekanate. Kartu su vyskupu atvyko ir jo sekretorius kun. bažn. t. lic. Domas Gatautas, Telšių vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas kun. relig. m. mgr. Andrius Vaitkevičius ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinio kurso pirmakursiai. Pirmiausia vyskupas susitiko su dekanato kunigais, aptarė parapijų reikalus, išklausė klebonų ir administratorių ataskaitų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija