Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Paminėtas kunigystės 50-metis

Šv. Mišių koncelebracija (iš kairės):
kan. Bronius Šlapelis, arkiv. Sigitas
Tamkevičius, jubiliatas kun. Petras
Dumbliauskas, SDB, kun. Mykolas
Petravičius, SDB, kan. Gvidonas Dovidaitis
ir kun. Stanislovas Šileika, SDB
Ses. Dalės BUČINSKAITĖS nuotrauka

Kun. Petras Dumbliauskas, SDB

PALEMONAS. Kovo 25 dieną Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės bažnyčioje šv. Mišiomis buvo paminėtas kunigo Petro Dumbliausko, SDB, 50-asis kunigystės jubiliejus. Šv. Mišias aukojo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Tauragnų klebonas kanauninkas Bronius Šlapelis, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, kanauninkas Gvidonas Dovidaitis, kunigai saleziečiai Stanislovas Šileika ir iš Vilniaus atvykę Mykolas Petravičius bei Marek Rusek.

Tą dieną minėjome ir Viešpaties Apreiškimą Švč. M. Marijai. Lygiai prieš 50 metų šios gražios šventės metu kunigas Petras pradėjo kunigystės kelią, o šiandien taria: „Dėkoju Tau Dieve, kad savo meile ir gailestingumu lydėjai mane pašaukimo kelyje“.

Mons. A. Svarinskas pamoksle dalijosi mintimis apie kunigystę, prisiminimais apie kunigą Petrą, kvietė melstis už pašaukimus į kunigystę ir priminė aukos svarbą. Jubiliatą sveikino parapijos grupelių atstovai, tikintieji iš tų parapijų, kuriose kunigui Petrui teko darbuotis, įvairių kongregacijų seserys. Sveikinimo žodžiai ir gėlės nuo parapijiečių buvo įteikti ir kunigo Petro kurso draugui kanauninkui Broniui Šlapeliui. Po jubiliato palaiminimo visi susirinko į agapę.

*    *    *

Atsiliepimai apie kun. P. Dumbliauską

Kas yra žmogaus širdyje, tą jis matys aplink save. Jei širdyje šviesu, yra joje Meilė, Gailestingumas, Ramybė, Jis bus tuo Dievo šaltiniu, iš kurio visi trokš atsigerti, numalšinti sielos troškulį. Linkime Jums visada likti tuo Dievo šaltiniu, kuris galėtų daug žmonių atgaivinti.

„Caritas“ ir Italų projektų vadovai

Neprailgo valandėlė, praleista su kun. Petru Dumbliausku. Kalėdojančio kunigo laukėme visa šeima – seneliai, vaikai ir anūkai. Gerbiamas kunigas su kiekvienu pabendravo, padovanojo po šventą paveikslėlį. Kunigas mus pradžiugino, visi jautėmės dvasiškai pakylėti. Džiaugėsi ir kunigas Petras, kad po vienu stogu gyvena kelios kartos.

Sesuo Genovaitė, Kauno rajonas

Drąsiai pasakysiu – Jūsų atvaizdas mano atmintyje išliko kaip kunigo – apaštalo, Dievo draugo. Buvau nuvykusi į Zapyškį, į atlaidus. Iš sakyklos skambėjo Jūsų įtikinamas, tvirtas žodis. Gyvenimiškais pavyzdžiais, teisingais nurodymais, tėviškais patarimais virpinote mūsų širdis. Praėjo daugiau nei 30 metų, o Jūsų išsakytos mintys gyvos ir šiandien: „Dievą garbinkime ir Jam dėkokime ne tik malda, bet ir kiekvienu savo žingsniu, darbu, poilsio valandėle…“ Pavojingais persekiojimų metais Jūsų drąsiai tarti žodžiai kaip aidas lydi visą mano gyvenimą.

Sesuo Adelė, Garliava

Kunigas Petras, legionierių vadinamas Dvasios Tėveliu, yra vienas pareigingiausių kunigų. Paprašytas atlikti kokias nors bažnytines apeigas, jis atsako: „Visada pasiruošęs – ir dieną, ir naktį.“

Sesuo Vida

Dėkojame Švč. Mergelei Marijai už jos dovaną, kad galim priklausyti Legionui ir turėti Dvasios Tėvą gerbiamą kunigą Petrą Dumbliauską.

Savo Dvasios Tėvą kunigą Petrą mes gerbiame, mylime ir esame dėkingi už jo dvasingumą, išmintį, teisingumą, patriotizmą, nuoširdumą, griežtumą ir nesitaikstymą su negerovėmis. Iš jo pamokslų sklinda Dievo meilės spinduliai. Gera, kai bendra malda padeda kitaip pažinti žmones, pajusti vienijančią galią, norą sekti Dievu. Žinant, kad yra žmonių, paskyrusių savo gyvenimą Dievo Žodžiui ir besimeldžiančių už kiekvieną iš mūsų, atsiranda saugumo jausmas ir pajuntama didesnė atsakomybė už savo veiksmus. Su meile

Marijos legionieriai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija