Atnaujintas 2009 m. balandžio 3 d.
Nr. 27
(1719)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Susitikimai su vyskupu

Vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir Telšių
vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas
kun. Andrius Vaitkevičius Šilalės šeimos
centre

Šilalė. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, kasmet Advento ir Gavėnios laikotarpiais aplanko visus vyskupijos dekanatus, susitinka su kunigais, tikybos ir katechetikos mokytojais, jaunimu, religinėmis organizacijomis, bažnyčiose aukoja šv. Mišias.

Kovo 12-ąją vyskupas J. Boruta, SJ, svečiavosi Šilalės dekanate. Kartu su vyskupu atvyko ir jo sekretorius kun. bažn. t. lic. Domas Gatautas, Telšių vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas kun. relig. m. mgr. Andrius Vaitkevičius ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinio kurso pirmakursiai. Pirmiausia vyskupas susitiko su dekanato kunigais, aptarė parapijų reikalus, išklausė klebonų ir administratorių ataskaitų.

Vidurdienį vyskupas J. Boruta, SJ, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje drauge su kunigais D. Gatautu, A. Vaitkevičiumi, Šilalės dekanu ir klebonu kun. Stasiu Toleikiu, Kvėdarnos klebonu vicedekanu kun. Juliumi Meškausku, kitais Šilalės dekanato kunigais aukojo šv. Mišias. Homiliją apie dorinį ir religinį vaikų auklėjimą šeimose pasakė Telšių vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas kun. A. Vaitkevičius.

Po šv. Mišių Šilalės parapijos namuose įvyko Šilalės dekanato parapijų ministrantų susitikimas su Telšių kunigų seminarijos propedeutinio kurso auklėtiniais. Būsimieji kunigai dalijosi mintimis, kodėl jie pasirinko studijas seminarijoje, parodė meninę programėlę, skirtą Gavėnios metui. Vyskupas J. Boruta, SJ, ir Telšių vyskupijos Šeimos centro reikalų vedėjas kun. A. Vaitkevičius su Šilalės šeimos centro vadove Salomėja Trakšeliene ir centro lektorėmis Virginija Šomkaite bei Gida Zobeliene aptarė jaunimo, besiruošiančio kurti šeimas, mokymą pagal naujas programas.

 „Tokie vyskupo ir jo palydos vizitai sustiprina ne tik mūsų, kunigų, veiklą, padeda vietoje išspręsti kai kurias problemas, bet ir paskatina jaunimą pamąstyti apie pašaukimą kunigystei. Kartu tai duoda didžiulę naudą ir įvairioms dekanatuose veikiančioms religinėms organizacijoms“, – įsitikinęs Šilalės dekanas kun. S. Toleikis.

Petras ŽALKEVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija