Atnaujintas 2009 m. balandžio 8 d.
Nr. 28
(1720)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Prisimintas mažasis Černobylis

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Renginio svečiai ir seniūnė
žiūrėjo filmą iš R. P. Šaulio
asmeninio archyvo
Autorės nuotraukos

Tą pačią dieną, kai Ukmergės rajono Veprių miestelio gyventojai minėjo tuometinio Jonavos gamybinio susivienijimo „Azotas“ (dabartinė AB „Achema“) prieš dvidešimt metų įvykusią skaudžią nelaimę, Lietuvos mokslų akademijoje Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo ceremonijoje šį įmonė buvo pripažinta Metų aplinkosaugos įmone.

Į Veprių kultūros namuose vykusį renginį atvyko AB „Achema“ technikos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Venckūnas, Vilniaus visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus vedėja Elena Mirinavičienė, savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė, dalyvavo Veprių seniūnė Dalė Urbonienė, bendruomenės pirmininkė Aldona Medonienė, VO „SOS Vepriuose“ direktorius Romas Petras Šaulys, gydytoja Gražina Šiaulienė, daug vepriškių. Prisiminta ekologinė katastrofa, nuodingomis medžiagomis užterštas gruntas, vanduo, miškai, sutrikdyta žmonių sveikata. Skaudžios avarijos pasekmės juntamos ir šiandien.


Keista draugystė su buvusiu VSD pareigūnu Valerijumi Saveljevu

Gintaras VISOCKAS

Buvęs VSD pareigūnas Valerijus Saveljevas,
nesėkmingai bandęs aiškintis, kodėl
Vilniaus bankas kai kuriuose leidiniuose
2002 metais vadintas nepatikimu

Su buvusiu VSD pareigūnu Valerijumi Saveljevu atsitiktinai susipažinau 2006-ųjų spalio pabaigoje advokato Juozo Gaudučio kontoroje. V. Saveljevas tuo metu bylinėjosi su Vito Tomkaus vardu siejamu leidiniu, o jo interesus toje byloje gynė advokatas J. Gaudutis. Naudodamasis proga paprašiau papasakoti jo apie konfliktą su žurnalistu Virginijumi Gaiveniu. Nustebau, kai buvęs saugumietis nepasakė „ne“. Tai buvo kiek netikėta, nes iki tol spaudoje buvau kritikavęs ne V. Gaivenį, o V. Saveljevą. Tačiau buvęs VSD pareigūnas neparodė, kad jaučiasi įžeistas ir paliko savo mobiliojo telefono numerį. Bet svarbiausia, kad sutartą dieną atsiliepė į mano skambutį, sutiko susitikti ir leido pokalbį įrašyti į diktofoną. 


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija