Atnaujintas 2009 m. balandžio 10 d.
Nr. 29
(1721)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Palaimintojo Jurgio Matulaičio pamokos

Ką jums kalbu tamsoje, sakykite viduryje dienos, ir ką šnibždu į ausį, garsiai skelbkite nuo stogų (Mt 10, 27).

Tegu katalikai, besidarbuojantys visuomenės komunikavimo pasaulyje, vis drąsiau ir džiugiau skelbia Jėzaus tiesą nuo stogų, kad visi vyrai ir moterys išgirstų apie meilę. Ši meilė yra Dievo apreiškimo apie save per Jėzų Kristų, kuris yra tas pats vakar ir šiandien, tas pats ir per amžius (plg. Žyd 13, 8), šerdis. Tai popiežiaus Jono Pauliaus II žodžiai, skirti 35 Pasaulinei visuomenės komunikavimo priemonių dienai (2001 m. gegužės 27 d.) ir mums, mirtingiems XXI amžiaus krikščionims.


Atvyko pas savuosius

Sekmadienį po šv. Mišių

Gavėnios rekolekcijos Gargždų parapijos bažnyčioje jaunimui ir moksleiviams kiekvienais metais vyksta penktadienio  vakare.  Šiemet kovo 27 dieną vykusioms rekolekcijoms  vadovavo kanauninkas Vygintas Gudeliūnas. Moksleivių ir jaunimo susirinko gausiai, giedojo ateitininkai.

 Penktadienį prieš Verbas prasidėjo parapijos rekolekcijos, kurioms vadovavo Telšių vyskupijos Šeimos centro  reikalų vedėjas bažn. teol. lic. Andrius Vaitkevičius.


Velykinė „dovanėlė“

Marijampoliečius „pradžiugino“ Savivaldybės tarybos nariai, priėmę sprendimą legalizuoti lošimo namus. Tiesa, už sprendimą balsavo 15 narių, prieš buvo šeši (TS-LKD), du susilaikė, vienas nebalsavo. Sprendimą atidaryti lošimo namus aktyviai palaikė soc. demokratas V. Brazys (meras), nuo jo mažai atsiliko „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas eksmeras R. Jonikaitis (pastarasis, nors socdemų pastangomis buvo išstumtas iš mero kėdės, daugeliu klausimų su jais puikiai sutaria). Meras socialdemokratas V. Brazys televizijos laidoje „Marijampolės savaitė“ džiaugėsi, kad iš gyventojų visą mėnesį nesusilaukė jokių priekaištų. Deja, renkami gyventojų parašai liudija, kad apie jo ketinimus steigti lošimo namus niekas nežinojo, o sužinojusieji tam nepritaria. Šio nešvaraus verslo (lošimo namų) aktyvistai ne kartą klibino savivaldybės duris prašydami leidimo, tik ankstesnių tarybų nariai tam nepritarė. Taigi tokia velykinė „dovanėlė“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija