Atnaujintas 2009 m. balandžio 17 d.
Nr. 30
(1722)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Šv. Velykų laukimas

Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedotojai

Talkoje

Eugenija ir Vitas Žąsinai
su parapijos klebonu kun. Stasiu
Šlepavičiumi prie Lurdo grotos

NEMAKŠČIAI. Kovo 27 dieną miestelio žmonės rinkosi „Žvirzdės“ kavinėje į Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedojimo vakarą. Džiugu, kad klebono kun. Stasio Šlepavičiaus kasdieninis raginimas pakilti dvasioje paliečia parapijiečių širdis. Klausantis giesmių atgijo vaikystės prisiminimai, laikai, kai Kalnų giedojimas buvo gyva ir svarbi tradicija. Už šios gražios tradicijos puoselėjimą ir atgaivinimą esame dėkingi Daivai ir Vladislovui Šimaičiams, gausiai susirinkusiems giedotojams ir tyliai besimeldusiems, dėkojame šią idėją įgyvendinti padėjusiems parapijos klebonui, seniūnui vargonininkui Remigijui Laugaliui, kultūros namų direktoriui Zenonui Burbai, vaikų darželio darbuotojų kolektyvui.

Prabėgus savaitei vėl džiaugėmės gražia iniciatyva, kuri byloja apie žmogaus pasirengimą dalytis su artimu ir su Dievu. Šįkart Eugenija ir Vitas Žąsinai dosniai parėmė Nemakščių parapiją. Eugenija ir Vitas pagamino turėklus vargonų balkone ir prie laiptų, vedančių į parapijos salę. Jie nuoširdžiai prisideda prie Nemakščių Lurdo grotos puoselėjimo – Švč. Marijos garbei įrengė žvakidę. Po šv. Mišių, kurios buvo skirtos pasimelsti už šios giminės mirusiuosius, parapijos klebonas pašventino naująją žvakidę ir joje uždegė pirmąsias žvakes, kurias jis padovanojo Eugenijos ir Vito šeimai už jų meilę ir auką Nemakščių Švč. Trejybės bažnyčiai ir Lurdui. Kun. S. Šlepavičius žavėjosi Eugenijos ir Vito geranoriškumu ir atsidavimu, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Vaclovas Šimaitis dėkojo už tai, kad jie padeda išsipildyti daugelio svajonei, kad mūsų Lurdas vis gražėtų, kad miestelis taptų vieta, kurioje gera gyventi ir į kurią norisi sugrįžti. Nemakščių seniūnas R. Laugalis linkėjo jiems sveikatos ir ištvermės darant gerus darbus.  

Verbų sekmadienį parapijos klebonas paragino žmones atlikti dar vieną meilės savo parapijai darbą, žymintį kelią į  šv. Velykų šventę.  Į klebono kvietimą susirinkti aplinkos tvarkymo darbams atsiliepė gausus parapijos žmonių būrys. Nuo ankstyvo ryto apie keturiasdešimt įvairių kartų talkininkų sukosi restauruojamos Švč. Trejybės koplyčios teritorijoje, genėjo medžius, grėbė lapus ir žolę. Taigi šių kilnių žmonių dėka šv. Velykų rytas Nemakščiuose išaušo tikrai šventiškas ir pavasariškas.   

Daiva Visockienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija