Atnaujintas 2009 m. balandžio 24 d.
Nr. 32
(1724)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Comenius“ projektas baigėsi Kipre

Kelionės akimirka
Levitos Kiverienės nuotrauka

Kovo pabaigoje devyni Marijampolės marijonų gimnazijos moksleiviai, lydimi mokytojų D. Miliauskienės, E. Avižienienės ir L. Grinkienės, lankėsi Kipre. Tai buvo paskutinis „Comenius“ projekto partnerių susitikimas, kuriame dalyvavo moksleiviai iš Anglijos, Danijos ir Kipro. Susitikimo tema – Žmogaus teisės.

Pagal Visuotinę žmogaus teisių deklaraciją visos tautos ir visos valstybės turi prisidėti prie to, kad žmogaus teisės ir laisvės būtų gerbiamos nepriklausomai nuo rasės, odos spalvos ar kokios kitos padėties.

Susitikimas vyko The Senior School Nicosia mokykloje, kurioje visi projekto partneriai pristatė iš anksto parengtas programas. Mišriose grupėse, kurias sudarė moksleiviai iš skirtingų šalių, vyko diskusijos rasizmo, sekimo ir prekybos žmonėmis temomis. Ne tik moksleiviai, bet ir mokytojai dalyvavo istorijos, chemijos, anglų literatūros, graikų bei prancūzų kalbos pamokose. Ekskursijų metu kipriečiai supažindino su savo valstybės  istorija, architektūros paminklais.

Iš gimnazistų įspūdžių

Jurgis Masilionis (IV a kl.): tai buvo išties nuostabi patirtis. Aš ne tik turėjau galimybę pažinti pasaulį, bet ir susiradau naujų draugų. Tai buvo neįkainojama anglų kalbos ir bendravimo įgūdžių pamoka.

Marija Striuogaitytė (II a kl.): kelionė buvo nuostabi. Daugybė nuotykių ir gerų emocijų, kurios tiesiog liejosi per kraštus. Draugų kompanija vertė šypsotis nuo ryto iki vakaro. Šis projektas be galo naudingas tobulinti anglų kalbą.

Gintarė Jasiukevičiūtė (II b kl.): Kiekviena kelionė palieka įspūdžių. Šią aš prisiminsiu dėl sutiktų žmonių. Jie priėmė mus šiltai ir nuoširdžiai. Susiradome draugų iš Anglijos, Danijos ir Kipro. Esame tikri, kad bendrausime ir toliau.

Laima GRINKIENĖ,
istorijos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija