2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vyskupas bendravo su tikybos mokytojais

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Vyskupas Jonas Ivanauskas
padrąsino tikybos mokytojus

Vasario mėnesį Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas Ukmergėje susitiko su tikybos mokytojais, katechetais, jaunimo bei Šeimos centro atstovais, kunigais. Susirinkusieji išklausė vyskupo kalbą apie Lietuvos tūkstantmečio jubiliejaus šventimą, apie tikybos mokymo, pašaukimų svarbą. „Švęsdami šiuos Jubiliejinius metus siekiame atnaujinti savo krikščioniškąjį tikėjimą, bendruomeninį parapijų gyvenimą, siekiame skelbti Gerąją Naujieną, kuo plačiau skleisti krikščioniškąsias vertybes visuomenės ir mūsų Tėvynės gyvenime. Jubiliejui rengiamės ir jį švenčiame vadovaudamiesi Kauno arkivyskupijos antrojo sinodo nutarimais ir šia programa“, – sakė J. Ivanauskas. Ganytojas pabrėžė Šventojo Rašto svarbą ir paminėjo, kad tikintieji artimiausiu laiku galės įsigyti pirmąjį katalikišką viso Šventojo Rašto – Senojo ir Naujojo Testamento – vertimą iš originalo kalbų vienoje knygoje.

Susitikime su vyskupu dalyvavo ir kalbėjo Ukmergės rajono Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Ingrida Krikštaponienė, kuruojanti tikybą. Savo patirtimi dalijosi Kauno  arkivyskupijos katechetikos centro koordinatorės Irena Puodžiukaitė, Inga Rakauskienė, Jaunimo centro darbuotoja Kristina Šmulkštytė, Piligriminių kelionių centro darbuotojas Mantas Kuraitis. Bendradarbiaujant su arkivyskupijos Piligriminių kelionių centru, parapijoje organizuojamos piligriminės kelionės į  Šiluvą, Jono Pauliaus II piligrimų kelio vietas, Taizé ir kitur.

Ganytojas išklausė Ukmergės Katechetinio centro vadovės Sigutės Žiedelienės ataskaitą apie tikybos mokytojų veiklą, mokytojų ir katechetų pasisakymus apie jų darbą, problemas, pasitaikančius sunkumus.

Sužadėtiniai, nutarę tuoktis bažnyčioje, lankosi Šeimos centre ir išklauso ruošimo santuokai kursus. Apie tai kalbėjo Ukmergės Šeimos centro direktorė Ramutė Sakalauskienė. Apie savo darbą papasakojo  ir mokytojos katechetės, ruošiančios mažuosius katalikus Pirmajai Komunijai. Švč. Trejybės bažnyčioje Pirmosios Komunijos pamokėles lanko daugiau nei šimtas vaikų, beveik tiek pat vaikų – ir Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Yra ir bėdų: Švč. Trejybės bažnyčia neturi patalpų, kuriose galėtų vykti sklandi parapijos veikla. Opi problema ir Žemaitkiemio bažnyčioje – vaikams Pirmosios Komunijos pamokėlių negalima vesti klebonijoje – ji nešildoma.

Ukmergė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija