2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Svarbiausia – atrasti save

Regina Stumbrienė

Konferencijos dalyviai

Balandžio 2 dieną Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijoje įvyko konferencija ,,Mokymasis, studijos, karjera“, kurioje dalyvavo ne tik šios, bet ir „Minties“ gimnazijos, ,,Verdenės“ pagrindinės mokyklos mokiniai, Lietuvos aukštųjų mokyklų (KTU, VDU, VGTU, VPU, Panevėžio kolegijos) ir Panevėžio profesinių mokyklų atstovai.

Pranešimą apie profesinį orientavimą ir konsultavimą K. Paltaroko gimnazijoje skaitė socialinė pedagogė Simona Šmidtaitė. Priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas skyriaus vedėjas dr. Saulius Raila supažindino su stojimo dokumentų pildymo tvarka, papasakojo apie naujausias technologijas studijų programose. VGTU docentas, daktaras Olegas Prentkovskis papasakojo apie pagrindinių studijų programas, stojamųjų egzaminų konkursinio balo sandarą, VPU ryšių su visuomene atstovė Algimanta Vaikšnytė kvietė abiturientus studijuoti, tapti mokytojais, nes tik VPU suteikia mokytojo kvalifikaciją. VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas dr. Benas Ulevičius linkėjo abiturientams atrasti save, o studentai pristatė savo Alma Mater. KTU Panevėžio instituto administratorė Regina Padaigienė džiaugėsi puikia biblioteka ir skaitykla, pasakojo apie studentų mainų programas. Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Birutė Dalmantienė pasakojo apie kolegijos studijų programas, o Panevėžio profesinio rengimo centro skyriaus vedėja Sandra Navickienė kalbėjo apie profesinį mokymą kaip karjeros pradžią. Margaritos Rimkevičaitės technologinė mokykla  taip pat laukia moksleivių, kurių vidurkis siekia 7 balus.

Gimnazistai ir moksleiviai atidžiai klausėsi dėstytojų pasakojimų apie mokymo įstaigas, stebėjo demonstruojamą vaizdinę medžiagą. Šis renginys turėtų padėti jaunimui apsispręsti renkantis gyvenimo kelią.

Panevėžys
Aleksandro KUZMICKO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija