2009 m. gegužės 8 d.
Nr. 36
(1728)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Padėkos šv. Mišios už kunigystės dovaną

Aldona  Vasiliauskienė

1974 m. balandžio 9 dieną Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedroje vyskupas dr. Romualdas Krikščiūnas kunigystės šventimus suteikė dviem Tarpdiecezinės Kauno kunigų seminarijos auklėtiniams – Algiui Baniuliui ir Stanislovui Krumpliauskui. Tai pirmieji oficialūs pokario metais kunigystės šventimai Panevėžio vyskupijos Katedroje. Tą pačią dieną Kauno Arkikatedroje iš vysk. Juozapo Matulaičio-Labuko rankų kunigystės sakramentą gavo Petras Kražauskas, Vytautas Kazimieras Sudavičius, Antanas Valatka, Bronislovas Latakas, Jonas Malinauskas ir Antanas Diškevičius.


Ligonių diena Šiluvoje

Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Balandžio 24 dieną, penktadienį, Šiluvoje pirmąkart surengta Ligonių diena. Nuo seno Šiluvos Švč. Mergelė Marija tituluojama Ligonių Sveikata, jai įprasta patikėti savo medžiaginius ir dvasinius rūpesčius, į Šiluvą atvykstantys maldininkai prašo jos užtarimo, kad Viešpats sugrąžintų dvasinę ir fizinę sveikatą. Šiluvos bazilikoje yra Ligonių Sveikatos koplytėlė, kur vyksta Švč. Sakramento adoracija ir yra galimybė adoruojant Eucharistinį Jėzų atiduoti jam savo negalias. Kauno arkivyskupijos kurija nusprendė sergantiems ir kenčiantiems rengti specialias Ligonių dienas Šiluvoje paskutiniais mėnesių penktadieniais.


Tverečiaus klebonas – visų galų meistras

Tverečiaus klebonas kun. Steponas
Tunaitis per savo kunigystės metus
remontavo Tverečiaus ir Vosiūnų
bažnyčias, suderino vargonus

Gegužės 11-ąją Tverečiaus klebonui kun. Steponui Tunaičiui sukaks 70 metų, 21-ąją – 35 metai, kai čia klebonauja, o 23-ąją bus 39-eri, kai gavo kunigystės šventimus. „Jeigu gimčiau iš naujo, tiek klaidų, kiek esu padaręs, gal nebepadaryčiau, bet rinkčiausi tą patį darbą“, – sakė Ignalinos rajone dirbantis kunigas, be Tverečiaus, dar aptarnaujantis ir Vosiūnų parapiją, sekmadieniais ir švenčių dienomis nuvykstantis aukoti šv. Mišių ir į Didžiasalio, Raščiūnų,  Rimaldiškės ir Dysnos koplyčias. Su kun. Steponu TUNAIČIU kalbėjosi „XXI amžiaus“ korespondentas Bronius VERTELKA.


Šakelės. Ar gyvos?

Jėzus, šio sekmadienio Evangelijos palyginimo (apie vynmedį ir šakeles) pradžioje, save pavadinęs tikruoju vynmedžiu, o Tėvą – vynininku (plg. Jn 15, 1), iškart prabyla apie neduodančias jokių vaisių šakeles, kurios nuo vynmedžio kamieno yra atskiriamos - išpjaunamos. Tos šakelės – tai asmenys, kurie neturi Dievo Sūnaus (1 Jn 5, 12), ir dėl to juos gali ištikti Jo išsižadėjusiųjų lemtis (2 Tim 2, 12). Taigi, kurie nepasilieka Viešpatyje, tie vis tolsta nuo Jo, ir, būdami be Kristaus, savo gyvenimą tiktai barsto (Mt 12, 30).  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija