2009 m. gegužės 15 d.
Nr. 38
(1730)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Prasminga išvyka

Išvykos dalyviai Kaune su katechetikos
centro atstovais. Pirmoje eilėje antras
iš dešinės – Telšių vyskupijos
katechetikos centro vadovas Lietuvos
katechetikos centro direktorius
mons. Rimantas Gudlinkis

Jau šeštus metus Telšių vyskupijos tikybos mokytojų metodinės tarybos paskutinis mokslo metų  posėdis vyksta vyskupijose. Kartu su dekanatų tikybos mokytojų metodinio būrelio vadovais išvažiuojamajame posėdyje kviečiami dalyvauti rajonų Švietimo centro ar Švietimo skyriaus atstovai, kuruojantys tikybą.

Šį pavasarį važiavome į Kauno arkivyskupiją. Stasio Šalkauskio kolegijos salėje mus pasitiko Kauno arkivyskupijos katechetikos centro vadovas  teol. dr. Artūras Lukaševičius. Kauno jėzuitų gimnazijos direktorius kun. Gintaras Vitkus, SJ, papasakojo apie katalikiškos mokyklos veiklą, organizacines problemas ir skatino ieškoti galimybių steigti katalikiškas mokyklas, darželius. Daug naudingos informacijos, geros patirties išgirdome iš ses. Evelinos, dirbančios parapijos katechete, ruošiančios vaikus Sutvirtinimo sakramentui. Ses. Justina pasidalijo patirtimi apie „Alfa“ kursus tėvams. „Jeigu nedirbama su tėvais, neverta dirbti ir su vaikais“, – įsitikinusi ji.

Aplankėme kardinolo Vincento Sladkevičiaus muziejų. Paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios koplyčioje dalyvavome šv. Mišiose, kurias koncelebravo šios parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kartu su mus lydėjusiu monsinjoru Rimantu Gudlinkiu. Iš bažnyčios apžvalgos aikštelės grožėjomės pavasario žiedais pasipuošusiu Kaunu.

Grįždami aplankėme Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės bažnyčią (Šilalės raj.). Klebonas kun. Antanas Gutkauskas daug įdomaus papasakojo apie šią  XVl  amžiuje statytą  bažnyčią. Ypač visus nustebino šoniniai bažnyčios altoriai, padaryti iš natūralaus dydžio nužievintų ąžuolų kamienų ir susipynusių šakų, tarp kurių įstatytos  šventųjų statulėlės ir paveikslai.

Išvažiuojamieji tikybos mokytojų metodinės tarybos posėdžiai yra visapusiškai prasmingi ir naudingi. Važiuodami  aptariame  tikybos mokytojų darbo problemas, pasidalijame patirtimi, prie mūsų darbo problemų ir specifikos labiau priartėja  tikybą kuruojantys Švietimo centrų, skyrių specialistai.

Esame dėkingi Telšių vyskupijos katechetikos centro vadovui Lietuvos katechetikos centro direktoriui mons. R. Gudlinkiui už nuolatinį rūpestį ir dėmesį tikybos mokytojų kvalifikacijos ir kompetencijos problemoms.

Kazimiera  Sipienė,
Telšių vyskupijos tikybos mokytojų metodinės tarybos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija