2009 m. gegužės 15 d.
Nr. 38
(1730)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kartais reikia tiek nedaug...

Antrąją šv. Velykų dieną buvome pakviesti į Anykščių sporto ir laisvalaikio centrą ,,Keturi kalnai“, kuriame vyko renginys ,,Visuomet džiaukitės Viešpatyje“, skirtas šv. apaštalo Pauliaus 2000 metų ir Evangelijos žinios paminėjimui.

Gaila, kad į tokį nuostabų renginį susirinko tik saujelė anykštėnų. Nedalyvavę galėtų tik pavydėti tiems, kurie klausėsi skambių giesmių ir patys giedojo, klausėsi įdomių pranešimų apie jaunimo dalyvavimą kryžiaus žygiuose... Buvome mokomi dalytis  tikėjimo džiaugsmu skaitant Šventąjį Raštą, gerą įspūdį paliko filmas apie ,,Caritas“ organizaciją ir jos veiklą Lietuvoje.

Sulaukėme ir Panevėžio vyskupo Jono Kaunecko. Jis smagiai visus pasveikino ir paklausė, kaip vyksime į Šv. Mato bažnyčią – važiuosime ar eisime pėsti. Vieningai nutarėme keliauti pėsčiomis. O kaip smagu buvo giedant keliauti per miestą į bažnyčią, vedamiems vyskupo ir dekano. Kuo artyn bažnyčios, tuo daugiau žmonių prisijungė prie eisenos. Smagu buvo matyti taip draugiškai  žengiančius žmones. Pralinksmino dvi pagyvenusios moterys, besiramsčiuojančios lazdelėmis. Vos dekanas kan.  Stanislovas Krumpliauskas jas paragino prisijungti prie mūsų, atrodo, atjaunėjo ir greitai nuo šaligatvio tiesiog nušoko į eiseną.

Bažnyčia pilnutėlė žmonių. Šv. Mišiose, kurias aukojo vyskupas, dalyvavo ir daug dekanato kunigų. Klausėmės sakralinės muzikos koncerto, kurį dovanojo Anykščių savivaldybė.

Kartais reikia tiek nedaug, kad šventė paliestų mūsų sielą.

Alma Jakusevičiūtė,
9 klasės mokinė

Raguvėlės pagrindinė mokykla, Anykščių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija