2009 m. gegužės 22 d.
Nr. 40
(1732)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Tarsi gerasis ganytojas

Prie kun. J. Zdebskio kapo kalba
s. Birutė Žemaitytė. Iš kairės –
mons. Alfonsas Svarinskas
ir kun. Algimantas Keina

Rudamina. Gegužės 10 dieną čia buvo paminėtos kun. Juozo Zdebskio (1929–1986) 80-osios gimimo metinės. Švč. Trejybės bažnyčioje šv. Mišias už jį aukojo bendražygiai mons. Alfonsas Svarinskas ir kun. Algimantas Keina. Šią asmenybę asmeniškai pažinojo kone pusė Lietuvos. Vienas jo biografų ir knygų apie jį sudarytojų Vidas Spengla (Algimantas Žilinskas) rašė: „Vaisingiausias ir turbūt šiandien Lietuvoje labiausiai juntamas jo darbo vaisius – jaunosios kartos ugdymas Dievo ir tėvynės meilės dvasia. Eucharistijos bičiulių sąskrydžiai, slaptieji inteligentijos sambūriai, jo vadovaujamos rekolekcijos – tai vis tie laukai, kur buvo beriama ateities sėkla... Jo rankos siekė toli. Kaip Evangelijos Gerasis ganytojas jis, palikęs savo parapijiečius (juos aptarnauti pakvietęs kitus kunigus), vykdavo į Pavolgį, Ukrainą, Moldovą, Armėniją, Gruziją, Altajų ieškoti užmirštų sielų. Dėl vienos sielos jis aukodavo tiek savo laiko ir jėgų, kiek reikėdavo“.


Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Ilgametis klebonas – garbės pilietis

Kan. Juozas Mieldažys

KALVARIJA. Gegužės 3 dieną Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje buvo pagerbtas ilgametis šios parapijos klebonas, dabar altaristas kanauninkas Juozas Mieldažys. Kalvarijos savivaldybės meras Jonas Ščeponis jam įteikė Kalvarijos garbės piliečio ženklą ir patvirtinamąjį raštą. Kunigas šiuo titulu apdovanotas ne tik už nuopelnus rūpinantis parapijiečių dvasiniais reikalais, bet ir už tai, kad visą laiką rūpinosi bažnyčia. Jo rūpesčiu pasikeitė ne tik bažnyčios išorė, bet ypač nušvito jos vidus – altoriai. Šventoriuje išaugo pastatas buitiniams ir ritualiniams bažnyčios reikmenims, buvo pakeista griūvanti šventoriaus tvora. Atnaujintoje bažnyčioje tapo jaukiau ne tik akiai, bet ir melstis.


Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Paminėjo Dievo Tarnaitę Adelę Dirsytę

ŠĖTA. Balandžio mėnesį Šėtoje Adelės Dirsytės pagerbimui organizuota plati programa. Renginį organizavo Lietuvos katalikių moterų sąjunga (pirmininkė Janina Klungevičienė), Šėtos vidurinė mokykla (direktorė Antanida Likšienė) ir Šėtos Švč. Trejybės parapija (klebonas kun. Gintautas Naudžiūnas).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija