2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Tautodailininkės kūryboje – unikalūs floristikos darbai

Rūta Averkienė

Tautodailininkė Eugenija
Bakšienė parodos atidaryme
Autorės nuotrauka

Varėnos kultūros centro parodų salėje veikė varėniškės tautodailininkės Eugenijos Bakšienės floristikos darbų paroda. Subtilūs, su ypatingu kruopštumu iš džiovintų gėlių ir augalų sukurti meilę gamtai teigiantys Eugenijos paveikslai, rištos verbos, floristiniai atvirukai, sausos puokštės ir medeliai skleidžia gerumo šviesą ir džiugina kiekvieną, prisilietusį prie šių nuostabių darbų. Ši pirmoji personalinė paroda, anot jos autorės, tai milžiniškas pusės metų darbas.

Į parodos atidarymą gausiai susirinkę savivaldybės atstovai, draugai, tautodailininkės kūrybos gerbėjai parodos autorei negailėjo gražių žodžių. Tautodailininkę sveikinęs Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša palinkėjo kūrybinės sėkmės ir įteikė padėkos raštą.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė sakė, kad ji buvo maloniai nustebinta kūrėjos kruopštumu ir kantrybe – juk pirmiausia reikia žolynėlius surinkti, mokėti kiekvieną jų tinkamai išdžiovinti, o tada iš gausybės jų sudėlioti taip, kad vienas prie kito derėtų.

Pati kūrėja buvo kukli ir teigė, kad darbų apibūdinti nereikia – juose užrakintos kūrėjos mintys, todėl jie kalba patys už save.

Floristika Eugenija pradėjo domėtis, kaip pati sako, netikėtai tapusi bedarbe. Anksčiau rišo tik verbas. 2002 metais pradėjo dirbti Moksleivių kūrybos centre floristikos būrelio vadove, ja dirba  iki šiol. Nuo 2006 metų yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, dalyvauja tautodailės parodose ir įvairiuose renginiuose. 2004 m. gegužės mėnesį dalyvavo Dubline vykusioje „Europos mugėje“, kurioje Europos Sąjungai buvo pristatoma Lietuva. „Dabartinis mano darbas su vaikais reikalauja gilinti žinias, ieškoti naujų kūrybos formų – o tai man labai patinka...“ – sako Eugenija.

Tądien jubiliejų šventusiai Eugenijai ir visiems atėjusiems į parodą koncertavo Varėnos muzikos mokyklos moterų vokalinis ansamblis ir Varėnos moksleivių kūrybos centro gitaristai.

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija