2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Gražiausiu taku“ – į kūrybą

Benjaminas ŽULYS

KTU Statybos fakulteto rūmuose ir Kauno kultūros centro „Tautos namai“ didžiojoje salėje buvo surengti penktojo vaikų ir jaunimo menų festivalio „Gražiausiu taku“ koncertai. Festivalio sumanytoja ir  organizatorė, neformaliojo ugdymo mokytoja ekspertė, vaikų studijos „Saulutė“ steigėja ir vyr.  vadovė Aleksandra Danutė Žiedelienė bei festivalio programų scenarijaus autorė bei režisierė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantė Lijana Žiedelytė papasakojo, kad šis festivalis yra edukacinis kultūrinis projektas, siejantis ne tik įvairius meno stilius bei formas, bet ir kviečiantis visus kurti, tobulinti savo asmenybę, puošti aplinką. Festivalio renginiai buvo skirti tėvams, vaikams, studentams, pedagogams, siekiant paskatinti domėjimąsi įvairiomis meno sritimis, plėsti savo interesų akiratį, atrinkti tikrąsias gyvenimo vertybes. Organizatorės pabrėžė, kad dalyvaujant įvairiuose kultūriniuose renginiuose ugdomas muzikinis, meninis, estetinis skonis.

Festivalio koncertuose dalyvavo apie 500 dainuojančių, šokančių, grojančių atlikėjų iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Alytaus, Kazlų Rūdos, Visagino, taip pat svečių iš Lenkijos. Žiūrovams gerą įspūdį paliko Kauno dainos studijos „Pasaka“ jaunųjų solistų Manto Starkevičiaus bei Ivetos Ivanauskaitės dainavimas (vadovė E. Starkevičienė), buvusių  baleto artisčių kauniečių Antaninos Masalskienės ir Natalijos Simonavičienės studijos „Patit dance“ šokėjos, Kauno armėnų bendrijos ansamblis „Hajerinik“ (vadovas Armen Sargsyan), Vilniaus šiuolaikinio šokio studijos „Atspindys“ jaunosios atlikėjos (vad. V. Narkevičienė), įspūdingai nuskambėjo Birštono meno mokyklos saksofonininkų ansamblio muzika.  

Koncerte dalyvavo ir talentingi neįgalieji atlikėjai, kuriems sudaromos sąlygos per meninę raišką integruotis į visuomenę, siekiama  tobulinti tokių vaikų gebėjimus scenoje. Kauno krašto sąjungos ir „Saulutės“ studijos jaunoji atlikėja Deimantė Čegytė sudainavo „Mėlynąją meilę“, grojo Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro saksofonininkas Gražvydas Sidiniauskas. Festivalyje buvo svečių: dainavo profesionalūs atlikėjai Merūnas Vitulskis, Aušra Cicėnaitė, eiles skaitė aktoriai Jūratė Onaitytė, Virginija Kochanskytė, Petras Venslovas.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija