2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Rašytojai garsina Kauną

Benjaminas ŽULYS

„Kauną garsina rašytojai“. Popietė tokia tema buvo surengta Kauno pedagogų kvalifikacijos centre. Tokių plunksnos meistrų Kaune esama apie 60. Tiesa, į renginį atėjo tik keli, bet ir jie savo kūryba turėjo ką pasakyti ne vien apie miestą prie Nemuno ir Neries, bet apie poeziją, kūrybą, poeto vietą gyvenime. Kauno Juozo Tumo-Vaižganto memorialinio buto-muziejaus vedėjas poetas Alfas Pakėnas priminė, kad kaip tik renginio dieną sukako 76 metai nuo prieškario žymaus visuomenės veikėjo, Kauno Vytauto bažnyčios rektoriaus – J. Tumo-Vaižganto mirties. Rugsėjo 20-ąją visuomenė pažymės jo gimimo 140-ąsias metines. Vaižgantas buvo vienas iš tų, kurie daugiausia rašė apie Kauną, aktyviai dalyvavo miesto gyvenime. Jo kūryba iki šiol yra tikra  vaizdingos kalbos mokykla rašytojams ir skaitytojams. Pats A. Pakėnas  Rytų Lietuvos literatų kūrybos konkurse pelnė geriausio publicisto vardą. Poetas trumpai papasakojo apie savo kūrybos kelią, ateities sumanymus, paskaitė savo eilėraščių. Kaip pastebėjo kai kurie renginio dalyviai, garsinti Kauną – tai nebūtinai daug rašyti apie jį, jau vien tai, kad šiame mieste gyvena ir kuria ar miesto renginiuose dalyvauja žymūs poetai ir rašytojai iš kitų šalies vietovių – miestui yra didelė garbė.

Kitas renginio dalyvis –  Liudas Gustainis. Jis aukštuosius mokslus baigė Rygoje, po to dirbo Kaune. Rašo noveles („Raganė“), eilėraščius („Eiliūnės“), romanus („Peržengti prarają“, „Kaip ir anuomet“) ir kt.

Net 14 knygų išleido rašytojas ir kunigas Vitas Kaknevičius. Jis dalijosi savo kūrybos planais, skaitė ištrauką iš savo kūrybos. Poetas Vladas Vaitkevičius, kalbėdamas apie savo kūrybą, pabrėžė meilės reikšmę jo gyvenime, skaitė savo eiles.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija