Atnaujintas 2009 m. birželio 5 d.
Nr. 44
(1736)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Plungės dekanate

Atgyja bažnyčia

Trio su maestro vargonininku
Aloyzu Meškausku atlieka giesmę

Medingėniškių koncertas
Motinos dienos proga

Medingėnai. Švč. Trejybės parapijos tikintieji prieš keletą metų, pradėjus bažnyčią aptarnauti iš Rietavo atvažiuojantiems kunigams – vikarui Vytautui Tamašauskui ir klebonui Egidijui Jurgelevičiui, dėl  kritiškos Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčios būklės ėmėsi iniciatyvos atnaujinti bažnyčią. Tikinčiųjų lėšomis buvo nudažytas bažnyčios stogas, atlikti būtini remonto darbai ir nudažyta bažnyčia iš išorės.

Gegužės 3 dieną susirinkę švęsti Motinos dieną medingėniškiai  išvydo baltai nudažytas bažnyčios lubas, baigiamus gramdyti nuo sienų senus dažus.

Parapijiečiai dėkingi Rietavo savivaldybei, merui Antanui Černeckiui, kurie paremia Medingėnų bažnyčios remonto darbus, rietaviškiams kunigams E. Jurgelevičiui ir V. Tamašauskui, kurie rūpinasi remonto darbais. Užtat ir šiųmetė Motinos dienos šventė praėjo pakiliai. Kunigas V. Tamašauskas aukojo šv. Mišias už gyvas ir mirusias Medingėnų parapijos Motinas, Močiutes, pasakė nuoširdžią homiliją. Tą dieną buvo švenčiama ir Gerojo Ganytojo diena, todėl buvo pasimelsta ir į Gerąjį Ganytoją bei už dvasininkiją, pašaukimus į kunigystę, atliktos ir Gegužinės pamaldos.

Po pamaldų remontuojamoje bažnyčioje įvyko parapijos jaunimo, vadovaujamo rietaviškio vargonininko Aloyzo Meškausko ir Medingėnų kultūros namų saviveiklininkų (vadovė Virginija Budrienė) bei  parapijos choro jungtinis koncertas, skirtas Motinos dienai. Koncertą vedė maestro A. Meškauskas.

Taigi atgyja ne tik Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčia, bet ir visa parapija. Atgyja pačių medingėniškių iniciatyva, vadovaujant kunigams V. Tamašauskui, E. Jurgelevičiui ir energingam vargonininkui A. Meškauskui, kuris dar prieš Motinos dieną buvo surengęs  koncertą pedagogams, moksleiviams ir jų tėvams Medingėnų pagrindinėje mokykloje.

Žilvinas PRANAITIS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija