Atnaujintas 2009 m. birželio 5 d.
Nr. 44
(1736)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Meilė ir pagarba šeimos vertybėms

Kęstutis PRANCKEVIČIUS

Baigdami pokalbį paprašėme Albino
išvardinti savo vaikus nuo vyriausiojo
iki jauniausiojo. Taigi visi trylika:
Vytenis, Mažvydas, Živilė, Tautvydas,
Mintautas, Birutė, Milda, Rita, Albinas,
Daivutė, Dominykas, Gabija Gabrielė
ir Titas Paulius (visus juos drauge
su tėčiu ir mama matome Albino prieš
kelerius metus per Tėvo dieną darytoje
šeimos nuotraukoje)

Pačioje sostinės pašonėje, Salininkų sodų bendrijoje, prieš ketvirtį amžiaus išdygusi Daivutės ir Albino Puidokų trobelė vos ne kasmet plėtėsi ir augo. Iš daugiabučių miesto mūrų ištrūkusi jauna šeima buvo tvirtai apsisprendusi, kad šiuose namuose krykštaus ne vienas vaikas... Per 27-erius bendro gyvenimo metus Puidokai spėjo sulaukti net 13 atžalų!

Rūpestingi ir darbštūs tėveliai, išleidę į pasaulį tokį gražų pulką vaikų, nelinkę skųstis. Šeimos galva, kitąmet peržengsiantis 6-ojo dešimtmečio slenkstį, tikina, jog nėra didesnės laimės, džiaugsmo, kai jauti namuose tvyrančią darną ir supratimą. Dėmesio, pagarbos vienas kitam čia niekados nepritrūksta. Puidokų atžalėlės nepamiršta pasveikinti savo gimdytojų ne tik per Motinos, bet ir Tėvo dieną...


Dievas ir šeimos tėvas  

Katalikų katekizmas krikščionišką šeimą sugretina su pačia Švč. Trejybe: „Krikščioniškoji šeima yra asmenų bendrystė, Tėvo ir Sūnaus Šventojoje Dvasioje bendrystės ženklas ir atvaizdas. Vaikų gimdyme ir auklėjime atsispindi kūrybinis Tėvo veikimas. Šeima yra pašaukta dalyvauti Kristaus maldoje ir aukoje. Kasdienė malda ir Dievo žodžio skaitymas stiprina joje meilę. Krikščioniškoji šeima evangelizuoja ir yra misionierė“.  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija