2009 m. birželio 17 d.
Nr. 47
(1739)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vikaras – literatūrinės  premijos laureatas

Jonas PETRONIS

Zarasų rajono savivaldybės
Felikso Jakubausko literatūrinės
premijos laureatas kun. Justas Jasėnas
Autoriaus nuotrauka

Zarasų krašte kasmet rengiami poezijos pavasarėlio renginiai. Tradicinė šventė šiemet vyko kelias dienas. Poezijos pavasarėlis prasidėjo vakaro skaitymais (jaunimas – jaunimui) Zarasų viešojoje bibliotekoje, o kitą dieną renginiai persikėlė į kaimo vietoves. Salako kultūros namuose įvyko poezijos šventė „Eilės į tūkstantmečio pynę“, Antazavės Juozo Gruodžio vidurinėje mokykloje džiugino poezijos šventė „Poezija – širdies daina“. Pagrindinėje Zarasų miesto Sėlių aikštėje Lietuvos leidyklos, knygų prekybos centrai surengė mažąją knygų mugę, kurioje zarasiškiai ir jų svečiai turėjo progos susipažinti su naujausia literatūra ir jos įsigyti. Vakare poezijos pavasarėlio dalyviai susirinko į literatūros ir muzikos mugę Zarasų viešojoje bibliotekoje. Joje dalyvavo literatūrologė, poetė, vertėja Alma Lapinskienė, poetas Alesis Razanovas iš Baltarusijos, poetė žemietė Meilė Kudarauskaitė, Ineza Juzefa Janonė, Petras Panavas, jaunasis poetas Julius Žėkas bei kiti svečiai.  

Savo eiles skaitė praėjusiųjų metų Zarasų rajono savivaldybės premijos laureatai, poezijos pavasarėlio dalyvius pasveikinęs rajono meras Arnoldas Abramavičius įteikė rajono savivaldybės Felikso Jakubausko literatūrinę premiją Zarasų Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapijos vikarui Justui Jasėnui. Jaunas žmogus mokėsi Panevėžio rajono Katinų pagrindinėje mokykloje, vėliau Panevėžio humanitarinėje Vytauto Žemkalnio gimnazijoje, Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje, buvo Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato parapijos vikaru, o nuo praėjusiųjų metų Zarasų Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos vikaras.

Kunigas džiaugėsi ne tik tokiu kūrybos įvertinimu, bet ir tuo, kad nuostabiame gamtos stebuklų krašte gyvena, kur puoselėjama kultūra, žmogiškumas, vertinamos ir nepamirštamos amžinos vertybės ir tradicijos.  Nuoširdžiai jaunąjį poetą sveikino Meilė Kudarauskaitė, linkėdama, kad greta savo didžiausio pašaukimo – kunigystės – poezija jam suteiktų daug džiaugsmo ir atradimo akimirkų.

Kun. J. Jasėnas jau yra skelbęs savo eilėraščius rinktinėse „Žodžių žydėjimas“ ir „Šauksmas tyloje“, spaudoje, o dabar baigia rengti pirmąjį savo poezijos rinkinį „Užmigdykite mus ežeruos“.

Zarasai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija