2009 m. birželio 26 d.
Nr. 49
(1741)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Atlaidai restauruotoje Švč. Trejybės koplytėlėje

Švč. Trejybės atlaidų dalyviai
prie Švč. Trejybės koplytėlės

Nemakščiai. Birželio 7 dieną parapijoje buvo švenčiami tituliniai Švč. Trejybės atlaidai. Šiais metais atlaidai buvo išskirtiniai, nes vyko restauruotoje Švč. Trejybės koplytėlėje, esančioje miestelio pakraštyje, Paežerio kaime.

Švč. Trejybės koplyčia yra kultūros paveldo objektas. Mūsų senoliai pasakoja, jog ši koplytėlė buvo perkelta iš Leonavo dvaro, kad Nemakščių žmonės turėtų kur melstis, nes Antrojo pasaulinio karo metu buvo sudeginta miestelio bažnyčia. Iš tų laikų yra atkeliavęs šios koplyčios bei vietos pavadinimas „Traicė“ (nuo žodžio „trejybė“), nes tuo metu liaudies kalboje ir poteriuose buvo paplitę rusiškos kilmės žodžiai. Miestelyje pastačius bažnyčią, senstant koplyčios pastatui, pasimelsti tikintieji rinkdavosi vis rečiau. Vietiniai gyventojai prisimena, kad koplyčioje paskutinės pamaldos laikytos prieš keletą dešimtmečių, klebonaujant kunigui Kazimierui Rimkui. Pastaruoju metu koplyčia buvo avarinės būklės.


Pagerbė  Švč.  Sakramentą

Iškilminga Devintinių procesija
Gargždų miesto gatvėmis

Gargždai. Devintinių procesija miesto gatvėmis šiemet buvo itin iškilminga, joje dalyvavo daug jaunimo, ateitininkai. Eisenos metu ateitininkų kuopos mergaičių ansambliukas giedojo pakaitomis su bažnyčios choru, procesijos darna rūpinosi klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas.

Pirmajam procesijos sustojimui vietą gražiai papuošė Gargždų kultūros centro darbuotojai. Kapinėse buvo prisiminti čia palaidoti partizano Juozo Žemaičio tėvai bei pasimelsta už visus mirusiuosius. Devintinių eisena sustojo parke prie tremtinių kryžiaus. Čia LPKTS Gargždų skyriaus pirmininkas Česlovas Tarvydas priminė tautos kančias, birželio 14-ąją.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija