2009 m. birželio 26 d.
Nr. 49
(1741)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Tarnauja lietuviams Argentinoje

Kun. Augustino Steigvilos, MIC, kunigystės 60-mečiui

Alfred Bammesberger

Kun. Augustinas Steigvilas , MIC
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Eichšteto katedra,
kurioje A. Steigvilas
buvo įšventintas kunigu

Birželio 29-ąją sukaks šešiasdešimt metų, kai Augustinas Steigvilas Eichštete buvo įšventintas į kunigus. 1944-aisiaias, kai į Lietuvą jau ėjo sovietų tankai, Augustinas, dvidešimtmetis Telšių kunigų seminarijos klierikas, paliko savo tėvų kraštą. Spalio 8 dieną atsisveikindamas su tėvu Augustinas manė, kad išeina iki Kalėdų, bet tėvas liūdnai atsakė, kad skiriasi tikriausiai „iki Amžinybės“. Taip ir atsitiko... Kartu su kitu klieriku pėsčiomis ir traukiniais pasiekė Lenkiją, paskui Bavariją Vokietijoje. Po kurio laiko įstojo ir baigė Eichšteto kunigų seminariją. Su pagarba jis prisimena tuometinį Eichšteto vyskupą Michael Rackl, kuris daug padėjo pabėgėliams: „Tai buvo šventas žmogus!“

Augustinas Steigvilas buvo įšventintas į kunigus 1949 metų birželio 29 dieną. Vienerius metus kunigavo vokiškoje parapijoje, vėliau kelerius – lietuvių išeivių stovyklose, nes jose taip pat labai reikėjo dvasingo, paguodžiančio žodžio. Jaunas kunigas vyko į Romą toliau studijuoti. Romoje kunigas Augustinas susipažino su būsimu Šventojo Sosto diplomatu, būsimuoju kardinolu Audriumi Juozu Bačkiu. Romoje kunigas Augustinas aplankė Švč. Mergelės Marijos Nekaltai Pradėtosios vardo vienuoliją, trumpai vadinamą Marijonų vienuolių bendruomenę ir įstojo į ją, tuo dar labiau sutvirtindamas savo tarnystę Dievui ir žmonėms. Daug metų Tėvas Augustinas rūpestingai tarnauja lietuviams Argentinoje.

Auksinio kunigystės jubiliejaus metu jis grįžo į Eichštetą ir dalyvavo savo draugo Johano Zinerio 40-ies metų jubiliejuje. Su dėkingumu sveikiname tėvą Augustiną, švenčiantį kunigystės 60-metį, ir linkime viso geriausio.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija