2009 m. liepos 1 d.
Nr. 50
(1742)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Fotografija ir fotografika

Bronius VERTELKA

Palangiškė fotomenininkė
Dangirutė Maleckienė

Gegužės 26-ąją Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerijoje „Antrasis aukštas“ buvo atidaryta fotografijos ir fotografikos paroda „Pajūrio ženklai“, kurios autoriai – fotomenininkai Adas Sendrauskas, Dangirutė Maleckienė ir Rimgaudas Maleckas iš Palangos. Tokios parodos galerija dar neturėjo.

Į parodos atidarymą galėjo atvykti tiktai D. Maleckienė. Palangoje gyvenančios,  iš Ramygalos kilusios fotomenininkės darbus aukštai vertino Panevėžio fotografijos galerijos direktorė Marija Čičirkienė, kaunietė dailininkė Eugenija Ivaškevičiūtė.

Palangiškė fotomenininkė pasakojo, kad ieškodami į akį krintančių kadrų kartu su vyru Rimgaudu aplanko Klaipėdos šiukšlynus ir griūvančius namus, neaplenkia skelbimų lentų. Viešnia pabrėžė, kad dabar žmones užgulė ne materialinė, bet dvasinė krizė. Moteris prisiminė, kaip jai teko išgyventi Sibiro tremtį ypač sunkiomis sąlygomis.

Parodoje buvo parodytas videofilmas apie R. Malecko kūrybą. Panevėžyje jo darbai buvo eksponuojami prieš 15 metų. Kitas autorius – A. Sendrauskas Panevėžyje – beveik saviškis. Čia būta ne vienos garsaus fotomenininko parodos.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija