2009 m. liepos 3 d.
Nr. 51
(1743)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Turininga Viešpaties diena

Sveikinimo žodžiai ir gėlės
klebonui kun. Antanui Gutkauskui

Kun. Adolfas Pudžemys, OFM,
nuoširdžia homilija dvasiškai
stiprino atlaidų dalyvius

Upyniškiai prie pašventintos vėliavos

UPYNA. Birželio 14-ąją, sekmadienį, Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia tikinčiuosius priėmė pasipuošusi baltomis kaspinų juostomis, tujų vainikų girliandomis ir žaliais berželiais. Nors ši bažnyčia yra tituluota Dievo Motinos titulu ir Švč. Mergelės Marijos Vardo šventė būna rugsėjo mėnesį, Upynoje ne mažiau populiarūs yra ir Šv. Antano Paduviečio atlaidai. Tad Upynos bei aplinkinių parapijų tikintieji, nepabūgę visą dieną žliaugusio lietaus, gausiai rinkosi į jaukią Upynos bažnyčią švęsti atlaidų ir pasveikinti savo klebono kun. Antano Gutkausko. Be to, toji Viešpaties diena sutapo ir su Švenčiausiojo Kristaus Kūno ir Kraujo švente – Devintinėmis, kartu buvo paminėta Gedulo ir Vilties diena.

Švęsti šv. Antano Paduviečio atlaidų, Devintinių, paminėti Gedulo ir Vilties dienos, vardadienio proga pagerbti rūpestingą ir darbštų, net trimis parapijomis besirūpinantį kleboną kun. A. Gutkauską atvyko Šilalės rajono savivaldybės atstovai, Upynos ir Bijotų seniūnijų seniūnai Stefa Kažukauskienė ir Steponas Jasaitis. Džiugu buvo matyti ir varduvininko – kunigo Antano tėvukus. Pasak atlaidų dalyvių, tai patys garbingiausi tos dienos svečiai, užauginę sūnų Dievo tarnystei...

Pirmąsias dienos šv. Mišias aukojo kun. A. Gutkauskas. Homiliją pasakė atlaidus vedęs Klaipėdos šv. Kazimiero bažnyčios rez. kun. Adolfas Pudžemys, OFM, vėliau aukojęs ir atlaidų Sumos šv. Mišias. Jis pasakė dar vieną homiliją, nepamiršdamas paliesti ir pačią skaudžiausią nūdienos problemą – girtavimą.

Darniai giedojo Upynos bažnyčios jungtinis jaunimo ir suaugusiųjų choras (vadovė Renata Beišytė).

Atlaidai baigėsi iškilminga Devintinių procesija, kuri dėl lietaus vyko bažnyčioje. Pasibaigus atlaidų pamaldoms gražiausių gėlių puokštėmis, pačiais nuoširdžiausiais žodžiais buvo pasveikintas klebonas kun. A. Gutkauskas.

Ta pačia proga buvo pašventinta ir Upynos vėliava, netrukus bus pašventintas ir herbas. Upyniškiai džiaugėsi, kad ir jie turės savo miestelio simbolius. Vėliavoje pavaizduotas ąžuolas, primenantis šalia Upynos senovėje augusį ąžuolyną.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija